Cataraqui

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cataraqui
Alkulähde Upper Rideaun järvi
Laskupaikka Ontariojärvi
Maat Kanada
Pituus 113 km

Cataraqui on 113 kilometriä pitkä joki Ontarion provinssissa Kanadassa. Cataraqui saa alkunsa Upper Rideaun järvestä Itä-Ontariossa, josta se virtaa mutkitellen kohti lounasta ja laskee Ontariojärven itäpohjukkaan Kingstonin kaupungin kohdalla. Upper Rideaun järvestä saa alkunsa myös Rideaujoki, joka virtaa koilliseen ja laskee Ottawajokeen. Molemmat joet ovat osa Rideaun kanavaa, joka rakennettiin 1826–1832. Rakentamisen aikana Cataraquijokea ja sen ympäristöä muokattiin huomattavasti ja joen varrelle muodostui uusia soita ja järviä.

Cataraquijoesta käytetään myös nimityksiä ”Great Cataraqui River” ja ”Greater Cataraqui River” erotukseksi Little Cataraqui Creekin joesta, joka sijaitsee 4,5 kilometriä lännempänä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Cataraqui River (Internet Archive) Encyclopedia. Nationmaster.com. Viitattu 5.8.2014. (englanniksi)
  • Cataraqui River The Columbia Gazetteer of North America. 2000. Bartleby.com: Columbia University Press. Viitattu 17.2.2009. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.