Cassandra Jean

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cassandra Jean Whitehead
Henkilötiedot
Syntynyt5. lokakuuta 1985 (ikä 38)
Houston, Texas, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä malli
Puoliso Stephen Amell
Lapset 2
Näyttelijä
Aktiivisena 2005–
Aiheesta muualla
IMDb

Cassandra Jean Whitehead (s. 5. lokakuuta 1985) tunnetaan myös nimellä Cassandra Jean Amell, on yhdysvaltalainen näyttelijä, malli ja kauneuskilpailun kuningatar Houstonista, Texasista.

Kauneuskilpailut

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean kilpaili Miss Texas Teen USA -kilpailussa vuosina 2002–2004. Hän oli semifinalisti sekä vuonna 2003 että 2004, ja hänellä oli paikallinen Miss Houston Teen USA -titteli vuonna 2003. Näissä kilpailuissa hän kilpaili tulevan Miss Texas USA:n Lauren Lanningin (2006) ja Magen Ellisin (2007) rinnalla. Jean (Cassandra Whiteheadina) voitti Miss Corpus Christi 2004 -tittelin, jota Eva Longor hallitsi vuonna 1998. Hän pääsi 10 parhaan joukkoon Miss Texas USA -kilpailussa 2005.

Whitehead kilpaili Miss California USA 2008 -kilpailussa, mutta hänet hylättiin, koska hän esiintyi America's Next Top Model -sarjassa. Kesäkuussa 2009 Miss Universe -järjestö muutti sääntöä, joka kielsi entisiä tosi-tv-kilpailijoita kilpailemasta osavaltion kilpailuissa. Tämä sääntömuutos hyödyttäisi Cycle 12 -finalistia Natalie Packia, joka voitti myöhemmin Miss California USA 2012 -kilpailun, ja The Voice -kilpailijaa DeAnna Johnsonia, joka voitti Miss Georgia USA 2017 -tittelin.

Vuonna 2008 Whitehead oli tuomarina Miss Newport Beach -kilpailussa. Whitehead oli 19-vuotias Texas A&M -yliopiston Corpus Christin opiskelija osallistuessaan America's Next Top Model -tapahtumaan.

Huippumalli haussa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean oli ensimmäinen kolmentoista parhaan joukkoon valittu tyttö, joka kilpaili UPN:n tosi-tv-ohjelmassa Huippumalli haussa, mutta poistui kilpailusta tuomaripaneelin ulkopuolella neljännen jakson aikana. Hänestä tuli hyvin tunteellinen kolmannen jakson muodonmuutosten aikana, jolloin hänen pitkät, tummanruskeat hiuksensa leikattiin erittäin lyhyiksi ja valkaistiin blondiksi. Seuraavalla arvostelukierroksella isäntä Tyra Banks ei ollut vieläkään tyytyväinen Jeanin hiustenleikkaukseen, koska hän halusi lyhentää sitä entisestään ja ajoi sen uusimiselle, mutta Jean kieltäytyi. Hän väitti, että tuottajat antoivat hänelle yhden yön harkita vaihtoehtojaan, ja hän käveli ulos seuraavana aamuna. Huippumallissa ollessaan Jean otti kaksi valokuvaa ja sai kolmannen kutsun ja yhden ensimmäisen kutsun. Jeanin päätös lopettaa ja Sarah Rhoadesin putoaminen samalla viikolla pakottivat myöhemmin ei-putoamisjakson, jossa sekä Jayla Rubinelli että Nicole Linkletter (joka lopulta voitti Nik Pacen) selvisivät kumpikin kaikkien aikojen ensimmäisestä kahdesta heikoimmasta esiintymisestä. Jean esiintyi elokuvassa The Cycle 5 Reunion, Amerikan seuraava huippumalli: Where the Girls Are ja Amerikan seuraava huippumalli: Exposed. Vuonna 2009 hänet äänestettiin yhdeksi ikimuistoisimmista kilpailijoista AOL Canada Entertainment -järjestössä.

Näyttelijän ura

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean esiintyy elokuvassa 2 Dudes and a Dream (2009) Hän on ollut vieraana useissa televisio-ohjelmissa, kuten One Tree Hill, The Middleman, CSI: Miami, CSI: Crime Scene Investigation, Las Vegas, Hannah Montana, Twenty-Four Seven (MTV), America's Next Producer ja puhujarooli Mad Menissä.

Jean isännöi Lucky Strike's Bowl for a Cause -tapahtumaa, MySpacea ja Tommy Lee's Super Bowl XL -tapahtumaa, Miss Corpus Christi 2006, Amerikan seuraavaa huippumallin Diva Dish -ruokaa sekä "Red Carpet Makeovers" -tapahtumaa Tyra Banks Show'ssa. Hän esiintyi myös peliohjelmassa 1 vs. 100 15. helmikuuta 2008 voittaen 500 000 dollaria.

Jean näytteli Nora Friesin hahmoa Elseworldsissä, vuoden 2018 Arrowverse-crossover-tapahtumassa CW-sarjan The Flashin, Supergirlin ja Arrown välillä.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean meni naimisiin Arrow-sarjan päätähden, näyttelijä Stephen Amellin kanssa 25. joulukuuta 2012 heidän ollessaan lomalla Karibialla. Heillä on vuonna 2013 syntynyt tytär ja toukokuussa 2022 syntynyt poika.