Carmageddon

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Carmageddon
Carmageddon box.jpg
Kehittäjä Stainless Games
Julkaisija SCi, Interplay
Pelisarja Carmageddon
Pelimoottori Argonaut Games (en)
Julkaistu MS-DOS 13. kesäkuuta 1997 [1]
Lajityyppi Ajopeli ja ajoneuvotaistelupeli (en)
Pelimuoto Ajopeli
Ikäluokitus ESRB: Mature 17+
USK 12
Alusta MS-DOS, Windows, Mac OS, PlayStation, Nintendo 64, Game Boy Color, iOS, Android
Jakelumuoto CD-ROM (en) ja Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Carmageddon on vuonna alun perin vuonna 1997 tietokoneelle julkaistu ajoneuvotaistelupeli. Alkuperäisen julkaisun jälkeen pelistä on tehty versiot eri käyttöjärjestelmille sekä useille konsoleille. Peli oli julkisuudessa etenkin siinä esiintyneen väkivallan takia, jalankulkijoiden päälle ajamisesta sai pisteitä näyttävyyden mukaan ja verta käytettiin efektinä runsaasti.

Saksassa ja Englannissa peli julkaistiin sensuroituna versiona, jossa jalankulkijat oli korvattu zombeilla ja roboteilla ja 'veri' oli vastaavasti vihreää tai mustaa öljyä. Brasiliassa pelin julkaisu kiellettiin kokonaan. [2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ajetaan radoilla, jotka sijaitsevat erilaisissa ympäristöissä kuten kaupungissa, kaivoksessa tai teollisuusalueella. Rata pitää suorittaa tietyssä ajassa, mutta lisäaikaa saa esimerkiksi kanssakilpailijoiden autoja vahingoittamalla tai ihmisten päälle ajamalla, etenkin jos sen tekee näyttävästi sivuluisussa.

Kilpailun voi voittaa ajamalla radan loppuun asti, romuttamalla kaikki kanssakilpailijat tai tappamalla kentän kaikki jalankulkijat.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin PC-versio sai melko hyviä arvioita, gamespot pisteet olivat 8,8/10[3] ja gamerankings pisteet ovat 89.60%[4] mutta myöhemmin julkaistut konsoliversiot eivät menestyneet yhtä hyvin ja osaa niistä pidettiin täysin kelvottomina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]