Carlos Gamarra

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitalit
Maa: Paraguayn lippu Paraguay
Miesten jalkapallo
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Ateena 2004 jalkapallo

Carlos Alberto Gamarra Pavon (s. 17. helmikuuta 1971, Ypacarai, Paraguay) on paraguaylainen jalkapalloilija, joka edustaa seuratasolla brasilialaista Palmeirasia. Gamarra on yksi kokeneimmista paraguaylaisista jalkapalloilijoista. Hän on pelannut yli sadassa maaottelussa ja toimii Paraguayn maajoukkueen kapteenina.

Gamarra aloitti ammattilaisuransa kotimaassaan Cerro Porteñon joukkueessa vuonna 1991. Seuraavalla kaudella hän voitti Paraguayn mestaruuden ja hänen taidoistaan kiinnostuttiin muuallakin. Argentiinalainen Independiente osti hänet seuraavaksi kaudeksi, mutta Gamarro siirtyi hyvin nopean visiitin jälkeen takaisin kotimaahansa. Tämän kauden jälkeen hän pelasi myös ensimmäisen maaottelunsa Boliviaa vastaan. Paraguay kuitenkin hävisi ottelun.

Vuonna 1995 hän vaihtoi jälleen joukkuetta. Tällä kertaa suuntana oli Internacional, joka on yksi brasilialaisista huippuseuroista. Hänen uransa sai uuden sykäyksen Brasiliassa ja hänet nimettiin vuosina 1997 ja 1998 ABC Color -lehti nimesi hänet Paraguayn parhaaksi jalkapalloilijaksi. Seuraavaksi Gamarra siirtyi portugalilaiseen SL Benficaan, kunnes palasi takaisin Brasiliaan, jälleen yhteen suurseuraan SC Corinthiansiin.

Suurimman kunnianosoituksen hän sai vuoden 1998 jalkapallon MM-kilpailuissa, kun FIFA valitsi hänet kisojen tähtikentälliseen. Myös eurooppalaiset suurseurat kiinnostuivat Gamarrasta ja kauden 1999 päätteeksi hän siiryi espanjalaiseen Atlético Madridiin. Hänen uransa Espanjassa jäi kuitenkin lyhyeksi ja hän siirtyi jälleen Brasiliaan. Kreikkalainen AEK kiinnostui hänestä ja Gamarra suuntasi ateenalaisseuraan. Kreikassa tulikin menestystä ja Gamarralle jäi taskuun Kreikan Cupin voitto.

Vuoden 2002 jalkapallon MM-kilpailuiden aikana hän jälleen vakuutti suuret eurooppalaisseurat. Yksi Euroopan huippuseuroista, italialainen Inter kiinnostui hänestä ja siirto varmistui vielä saman vuoden aikana. Heti ensimmäisellä kaudellaan hän teki voittomaalin Pirelli Cupissa, jonka finaalissa Inter voitti AS Roman 2-1.

Vuoden 2004 olympialaisissa hän toimi Paraguayn kapteenina, kun joukkue voitti hopeaa häviten finaalissa Argentiinalle 1-0. Saksan MM-kisoissa 2006 Gamarra teki oman maalin alkusarjan ottelussa, jonka Paraguay hävisi Englannille 1-0.