Carbon Disclosure Project

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

CDP (entinen Carbon Disclosure Project) on itsenäinen, voittoa tavoittelematon organisaatio jonka tehtävä on kerätä yrityskohtaista tietoa ilmastonmuutoksen torjunnasta, kasvihuonekaasupäästöistä ja sopeutumisesta ilmastonmuutokseen. Tiedot ovat vapaasti käytettävissä, ja niitä voivat hyödyntää mm. sijoitusyhtiöt, poliitikot, erilaiset järjestöt, tutkijat ja toimittajat. Kasvava määrä (vuonna 2009 noin 2500, vuonna 2018 yli 5000) yrityksiä tai organisaatiota ympäri maailman raportoi toiminnastaan CDP:lle vuosittain. sijoutustoiminnassaan. Carbon Disclosure Project aloitti toimintansa Lontoossa vuonna 2000.

CDP toimii yhdessä yritysten, kaupunkien ja valtioiden kanssa, ja auttaa toimijoita varmistamaan, että ne voivat tuottaa tehokaan hiilipäästöjä vähentävän strategian, joka kunkin toiminnoille olennainen[1]. CDP pyytää yrityksiä vastaamaan vuosittain kyselyyn, jossa ne selostavat yksityiskohtaisesti vaikutuksista ilmastonmuutokseen, veteen ja metsiin, sekä strategioista, joilla niihin liittyviä riskejä vähennetään[2]. Yritysten itse ilmoittaman tiedon keräämistä tukee yli 800 institutionaalista sijoittajaa, joiden yhteenlaskettu omaisuus on yli 100 biljoonaa dollaria[1].

CDP luokittelee jokaisen raportoivan yrityksen ja kaupungin niiden selostusten laadun ja kattavuuden perusteella. Luokitusten tulokset merkitään kirjaimilla A – D-. Parhaiten suoriutuneet yritykset pääsevät CDP:n A-listalle. Pisteet lasketaan metodilla, jossa tarkastellaan kuinka moneen kysymykseen yritys vastaa, ja kuinka laadukkaita vastaukset ovat. [3]


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]