Candy / Molly’s Lips

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Candy / Molly’s Lips”
Nirvana
Singlen ”Candy / Molly’s Lips” kansikuva
Singlen tiedot
 Julkaistu tammikuu 1991
 Tyylilaji grunge, punk
 Levy-yhtiö Sub Pop
Nirvanan muut singlet
Sliver
1990
”Candy / Molly’s Lips”
1991
Smells Like Teen Spirit
1991

Candy/Molly’s Lips on yhdysvaltalaisten rockyhtyeiden Nirvanan ja Fluidin syyskuussa vuonna 1991 julkaistu single. Single julkaistiin vinyylinä ja "halkaisu-singlenä" Kappaleen "Candy" esittää Fluid ja "Molly's Lipsin" esittää Nirvana. Molly's Lips on alun perin skotlantilaisen The Vaselines -yhtyeen kappale.

Candy julkaistiin vuonna 1990 Fluid-yhtyeen EP-albumilla Glue. EP julkaistiin myös vuonna 1993 CD:nä yhtyeen vuoden 1989 albumin Roadmouthin kanssa.

Molly's Lips nauhoitettiin 9. helmikuuta vuonna 1990. Sen julkaisi Nirvanan ensimmäinen levy-yhtiö Sub Pop Records. Se julkaistiin albumilla Incesticide vuonna 1992. Hormoaning-EP:llä se julkaistiin samanlaisena versiona kuin Incesticide-albumilla. Siitä julkaistiin myös vinyyliversio Brasiliaan.

Toiset versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brasilian vinyyliversio

Nirvana esitti Molly’s Lipsin lähes joka keikallaan vuosina 19891993. Yhtyeen keulahahmo Kurt Cobain lauloi Molly's Lips kappaleen Readingissä Reading Festivaaleilla vuonna 1991 The Vaselines -yhtyeen Eugene Kellyn kanssa duettona.

Studioversio kappaleesta nauhoitettiin John Peelin kanssa vuonna 1990 Lontoossa, Englannissa. Se julkaistiin sitten ensimmäisen yhtyeen EP-levyllä Hormoaningilla vuonna 1992. Samanlainen versio kappaleesta julkaistiin yhtyeen Incesticide-kokoelma-albumilla. Vielä kolmannen studioversio julkaistiin promo-singlenä Brasiliaan.