Canacomyrica monticola

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Canacomyrica)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Canacomyrica monticola
Uhanalaisuusluokitus

Silmälläpidettävä [1]

Silmälläpidettävä

Tieteellinen luokittelu
Kladi: Siemenkasvit
Kladi: Koppisiemeniset
Kladi: Aitokaksisirkkaiset
Lahko: Fagales
Heimo: Suomyrttikasvit
Suku: Canacomyrica
Guillaumin
Laji: monticola
Kaksiosainen nimi

Canacomyrica monticola
Guillaumin

Canacomyrica monticola on suomyrttikasveihin kuuluva uusikaledonialainen kasvilaji, joka on ainoa laji Canacomyrica-suvussa. Se edustaa suomyrttikasvien heimossa erillistä kehityshaaraa, joka on kaukaisempaa sukua muille heimon kasveille kuin loput suvut, suomyrtit, norkkomyrtit ja tuoksumyrtit, ovat keskenään. Se on puuvartinen kasvi, jonka kukat ovat kuusilukuisia.[2] Laji kasvaa Uudessa-Kaledoniassa saaren eteläosassa metsissä tai pensakoissa ultramafisella alustalla ja luokitellaan silmälläpidettäväksi. Lajin esiintymiä uhkaavat pensaikkopalot ja Goron nikkelikaivosalueen toiminta.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Veillon, J.-M., Amice, R., Bruy, D., Butin, J.-P., Fleurot, D., Garnier, D., Gâteblé, G., Goxe, J. & Suprin, B.: Canacomyrica monticola IUCN Red List of Threatened Species. Version 2022-1. 2020. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 28.7.2022. (englanniksi)
  2. Stevens, P. F. (2001–). Angiosperm Phylogeny Website: Myricaceae Version 14, July 2017. (englanniksi) Viitattu 27.7.2022.
Tämä kasveihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.