Camille Clifford

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Camille Clifford

Camille Clifford (29. kesäkuuta 1885, Antwerpen, Belgia28. kesäkuuta 1971) oli 1900-luvun alun yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän syntyi 29. kesäkuuta 1885 Antwerpenissä, Belgiassa merimiehen perheeseen. Hän jäi nuorena orvoksi ja muutti asumaan tätinsä luo Christianiaan Tanskaan, jossa häntä ei kohdeltu hyvin. Sukulainen tarjosi hänelle majapaikan luonaan Bostonissa Yhdysvalloissa, jonne hän muutti teini-ikäisenä. Hän työskenteli Yhdysvalloissa aluksi ajan tyypillisissä nuorten naisten ammateissa, muun muassa sisäkkönä ja ompelijattarena. Hän kuitenkin unelmoi alusta alkaen suuremmista puitteista elämälleen.

Huolimatta vaatimattomasta taustastaan Camille Clifford nousi aikansa tähdeksi ja naisikoniksi. Hän ei ole jäänyt kuuluisuuteen näyttelijänlahjojensa, vaan kauneutensa ja ihanteellisena pidettyjen, s-korsetilla muovattujen vartalonmuotojensa vuoksi. Clifford jäi historiaan myös nimellä "The Gibson girl", joka viittaa taiteilija Charles Dana Gibsonin ajan amerikkalaista naiskauneutta ylistäviin piirroksiin, jotka esittävät kurvikkaita, kapeavyötäröisiä ja suurikampauksisia, mutta älykkäitä ja itsenäisiä kuvitteellisia naishahmoja. Camille Clifford oli näiden suosittujen piirrosten ilmentymä, vaikka hän ei niiden mallina ole koskaan ollutkaan. Hänen uransa oli melko lyhyt, hän lopetti näyttelemisen ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Hän esiintyi muun muassa Broadwaylla ja nousi kuuluisuuteen pienemmistä rooleista.

Näyttelemisen lopettuaan Camille Clifford eli hiljaisempaa elämää Englannissa puolisonsa kanssa ja kasvatti kilpahevosia. Hän kuoli 28.6.1971.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.