COSCO

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
M/S Cosco Vancouver.

COSCO eli China Ocean Shipping (Group) Company on yksi maailman suurimmista linjaliikennettä harjoittavista varustamoista. Se on Kiinan valtion omistama yritys.

Yhtiö omistaa 126 laivaa, joiden yhteinen kuljetuskapasiteetti on 320 000 kappaletta kuusi metriä pitkiä kontteja (TEU). Yhtiö on maailman kuudenneksi suurin, jos mittana käytetään konttilaivojen lukumäärää, ja yhdeksänneksi suurin, kun mittana on laivojen kuljetuskapasiteetti.

Yhtiöryhmä sisältää kuusi noteerattua yritystä ja sillä on yli 300 koti- ja ulkomaista tytäryhtiötä. Ryhmä tuottaa palveluita monella alalla kuten rahdinkuljetus, laivanrakennus, laivojen korjaus, terminaalitoiminnot, kiinteistöala, tietotekniikka sekä konttien valmistus, kauppa ja rahoitus. Ryhmä omistaa ja operoi noin 600 laivaa, joiden yhteinen kantavuus on 35 miljoonaa tonnia. Näin suuri laivojen mahdollistaa vuosittaisen rahdin määrän nousun yli 300 miljoonan tonnin.

COSCO on Kiinan suurin irtotavaran kuljettaja ja se luetaan myös yhdeksi maailman suurimmista irtotavaran merikuljettajista. Lisäksi yhtiöryhmä on Kiinan suurin matkustajaliikenteen harjoittaja, jolla on noin 50 aikataulunmukaista reittiä ympäri maailman.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta COSCO.