C-SPAN

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
C-SPAN
C-SPANin tunnus.
C-SPANin tunnus.
Lähetykset alkoivat 19. maaliskuuta 1979
Omistaja National Cable Satellite Corporation
Maa Yhdysvallat Yhdysvallat
Pääkonttori Washington D.C.
Kotisivu www.c-span.org

C-SPAN (virallisesti Cable-Satellite Public Affairs Network) on yhdysvaltalainen kaapelitelevisiokanava, joka on omistettu lähettämään reportaaseja hallituksen ja yhteiskunnan asioista. C-SPANin televisiokanavat näkyvät myös ilmaiseksi internetissä.

C-SPAN Radion ja C-SPAN internetsivujen lisäksi C-SPANilla on useita eri televisiokanavia:

Suurin osa C-SPANin toiminnoista sijaitsee Capitol Hillillä Washington D.C:ssä, mutta kanava myös ylläpitää arkistoja West Lafayettessä Indianan osavaltiossa. Arkistoa johtaa professori Robert X. Browning.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

C-SPAN aloitti lähetyksensä 19. maaliskuuta 1979 kongressiedustaja Al Goren puheella. Toinen kanava, C-SPAN2 aloitti 2. kesäkuuta 1986 ja sen tarkoitus oli lähettää kaikki Yhdysvaltain senaatin tapahtumat suorana. Uusin kanava, C-SPAN3 aloitti 22. tammikuuta 2001, ja sen tarkoitus oli lähettää muita hallintoon liittyviä tapahtumia suorana sekä ohjelmaa C-SPANin historiallisista arkistoista.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

C-SPAN on poikkeus yhdysvaltalaisessa televisiossa, sillä se on voittoa tavoittelematon yhteisö, jonka omistaa National Cable Satellite Corporation. C-SPAN ei ota vastaan lahjoituksia Yhdysvaltain hallinnolta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta C-SPAN.