Burgeranch

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee israelilaista pikaruokaketjua. Burger Ranch on portugalilainen pikaruokaketju.
Burgeranch

Burgeranch (hepr. ‏בורגראנץ׳‎) on israelilainen pikaruokaravintoloiden ketju. 69 ravintolallaan (vuonna 2006) se on Israelin toiseksi suurin McDonald'sin jälkeen.

Burgeranch syntyi vuonna 1960 kun George Halamandaris avasi pikaruokaravintolan Benonin kaupungissa Etelä-Afrikassa.

Israelin ensimmäinen Burgeranch-ravintola avattiin vuonna 1972 Tel Avivissa ja vuonna 1978 samassa kaupungissa avattiin toinen ravintola. Ketju kasvoi ja oli markkinanjohtaja Israelissa vuoteen 1993 asti, jolloin McDonald's tuli maan markkinoille. Etelä-afrikkalaisilta omistajilta Burgeranch siirtyi valtiolliselle Shekem-ketjulle.

Kun Burger King pyrki Israelin markkinoille ketju sopi yhteistyöstä Burgeranchin kanssa. Yhteistyö ei kuitenkaan onnistunut ja Burger King avasi 60 ravintolaa ilman Burgeranchia. Kun Burger Kingin toiminta Israelissa näytti epäonnistuvan Burgeranch yritti ostaa kilpailijan ravintolat, mutta monopolilait estivät sen.

Vuonna 1999 energiayhtiö Paz osti yrityksestä 74 prosenttia ja vuoden 2001 lopussa se osti loput Burgeranchista. Vuonna 2006 Paz myi ketjun israelilaiselle liikemiehelle Yossi Hoshinskille.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.