Bureau d’Enquêtes et d’Analyses pour la Sécurité de l’Aviation Civile

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
BEA:n päämaja

Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la Sécurité de l'Aviation Civile, BEA (vapaasti suomennettuna Siviili-ilmailuturvallisuusvirasto) on Ranskan valtion virasto, joka tutkii lento-onnettomuuksia ja pyrkii parantamaan lentoturvallisuutta onnettomuustutkimuksiensa perusteella. Viraston päämaja sijaitsee lähellä Pariisia Le Bourgetin lentoasemalla rakennuksessa 153. BEA työllistää 120 työntekijää, joista 30 on tutkijoita ja 12 asiantuntijoita.

BEA perustettiin vuonna 1946. Se toimii lakiartikkelin R711-1 nojalla.[1] Kansainvälisten säädösten mukaan BEA on toimivaltainen kaikissa ilmailuonnettomuuksissa Ranskan ilmatilan alueella, myös merentakaisissa territorioissa sekä niissä onnettomuuksissa, joissa on osallisena ranskalaisvalmisteinen ilmailualus (esim. Airbus, ATR).[2] BEA on toimivaltainen muissa maissa myös silloin, kun paikallinen onnettomuustutkintavirasto ei avaa teknistä tutkimusta. BEA saatetaan myös kutsua mukaan onnettomuustutkintaan paikallisen viraston päätöksellä.[2]

17. joulukuuta 2001 alkaen BEA:n johtajana on toiminut Paul-Louis Arslanian.[3] Vuonna 2008 hänet valittiin uudelleen virkaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Code de l'aviation civile www.legifrance.gouv.fr. Viitattu 23.5.2010. (ranskaksi)
  2. a b Qui sommes-nous? - Mission. BEA. www.bea.aero. Arkistoitu 21.6.2011. Viitattu 23.5.2010. (ranskaksi)
  3. French: No sign of problem with Air France jet The Independent. www.independent.co.. Viitattu 23.5.2010. (englanniksi)