Luettelo televisiosarjan Num3rot hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Buck Winters)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarja Num3rot hahmoista. Num3rot on rikossarja, jossa ratkaistaan rikoksia matematiikan avulla.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charlie Eppes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charlie Eppes.
Pääartikkeli: Charlie Eppes

Charles Edward "Charlie" Eppes (Näyttelijänä David Krumholtz) on matemaatikko, joka toimii FBI:n sekä NSA:n konsulttina. Hän auttaa veljeään Don Eppesiä (Rob Morrow) ratkaisemaan rikoksia FBI:ssa. Hänen perheeseensä kuuluu Donin lisäksi isä Alan Eppes (Judd Hirsch). Heidän äitinsä Margaret Mann-Eppes on kuollut, eikä häntä ole näytetty sarjassa. Charlie on käytännön matematiikan professori fiktiivisessä CalScin yliopistossa. Hänen kollegansa ja paras ystävänsä on Larry Fleinhardt (Peter MacNicol). Lisäksi hänen apunaan toimii Amita Ramanujan (Navi Rawat), jonka kanssa Charlie seurustelee.

Don Eppes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Don Eppes

Don Eppes on Charlien isoveli ja FBI:n erikoisagentti. Hän päätti värvätä Charlien ratkomaan heidän kaikkein vaikeimpia rikoksiaan. Don pelasi pienenä baseballia Nappula-Liigassa ja seuraa lajia edelleen mielenkiinnolla.[1] Lisäksi Don pelasi nuorempana myös jääkiekkoa.

Don seurusteli toisella tuotantokaudella syyttäjä Robin Brooksin (Michelle Nolden) kanssa. Robin kuitenkin jätti Donin kolmannen kauden alussa, ja Don alkoi hieman myöhemmin seurustella Liz Warnerin kanssa. Liz oli myös Donin oppilas Quanticossa, jossa Don oli hänen taktinen opettajansa.[1][2]

Kun sarjamurhaaja Crystal Houle kidnappasi Megan Reevesin, Don laittoi agentti Edgertonin pahoinpitelemään Crystalin kumppanin saadakseen tiedon hänen olinpaikastaan.[3] Don mietti myöhemmin, kuinka pitkälle olisi ollut valmis menemään saadakseen Meganin takaisin. Don joutui myöhemmin psykiatrille.

Larry Fleinhardt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Larry Fleinhardt on fysiikan professori ja FBI-konsultti. Hän on myös Charlien paras ystävä ja työskentelee tämän kollegana CalScin yliopistossa. Larryn unelma on ollut pienestä asti päästä astronautiksi, ja tämä unelma toteutuukin, kun hän saa työtarjouksen NASAlta. Tällä selitettiin samalla hänen poistumistaan sarjasta TV-sarjan 24 kuvauksia varten, jonne Larrya näytellyt MacNicol sai roolin.

Alan Eppes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alan Eppes on Donin ja Charlien isä. Alan toimi ennen Los Angelesin kaupungin suunnittelijana. Hän jäi leskeksi vaimonsa Margaret Mann-Eppes kuoltua. Margaret on nähty sarjassa kerran, kun Alan näki unta hänestä. Tällöin naista esitti JoBeth Williams. Nykyisin Alan seurustelee Mildred "Millie" Finchin (Kathy Najimy) kanssa. Alan on myös auttanut Charlieta joissakin FBI-tapauksissa. Esimerkiksi jaksossa "Under Pressure" (3.22) Alan auttaa Charlieta etsimään terroristien hyökkäyksen kohteen.

Colby Granger[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Colby Granger

Colby Granger (Dylan Bruno) on Donin tiimiin kuuluva FBI-agentti. Colby saapui sarjaan 2. tuotantokaudella.[4] Ensimmäisissä jaksoissa näytettiin, että Colby ja David Sinclair (Alimi Ballard) vihaisivat toisiaan, mutta myöhemmin heistä tuli läheisiä ystäviä.

Colby palveli Afganistanissa ennen liittymistään FBI:hin.[5] Hänen vanha armeijakaverinsa Dwayne Carter (Shawn Hatosy) työskenteli vastavakoilussa palattuaan Afganistanista Golbyn kanssa. Jaksossa "The Mole" Dwayne paljastuu Kiinan kaksoisagentiksi ja Colby saa tietää asiasta ensimmäisenä. Hän ei kuitenkaan pysty paljastamaan Dwaynea tiimilleen, koska tämä pelasti hänet palavasta Humveestä riskeeraten oman henkensä.[5]

Kolmannen kauden viimeisessä jaksossa paljastuu, että Colby onkin ollut Kiinan kaksoisagentti 2 vuotta.[6] Neljännen kauden alussa Colby paljastuukin kolmoisagentiksi ja Don käy tiiminsä kanssa pelastamassa hänet kiinalaisilta. Dwaynen ansiosta Colby jää henkiin, mutta hän kuolee pian itse. Tämän jälkeen Granger palaa tiimiin.

Amita Ramanujan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amita Ramanujan on CalScissa toimiva, intialaissukuinen tohtori.[7] Hän on itse syntynyt Kaliforniassa, mutta hänen muu perheensä on kotoisin Etelä-Intiasta, ja he puhuvat tamilia. Hänen vanhempansa ovat Tapti ja Sanjay Ramanujan[8].

Amita voitti Milton Prizen vuonna 2006. Hän käytti palkintorahat matkustukseen Intiaan ja kahden intialaisen tytön koulunkäyntiin, jotka hän tapasi yhdessä Donin FBI-tapauksessa.[7]

Amita auttaa Charlieta useissa tämän FBI-tapauksissa sekä seurustelee hänen kanssaan. Hänen vanhempansa yrittivät aiemmin järjestää hänelle avioliiton useammankin intialaisen miehen kanssa, mutta he hyväksyivät Charlien ja Amitan seurustelun neljännellä tuotantokaudella.[8] Hän sai kolmen vuoden apulaisprofessorin tarjouksen Harvardin yliopistoon, mutta kieltäytyi siitä jääden CalScihin.[9]

David Sinclair[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David Sinclair on Donin tiimiin kuuluva FBI-agentti. Hän kantaa aseenaan Clock 22 pistoolia. Davidin parhaat lapsuudenystävät olivat Ben Ellis ja Earl Day. Hän kasvoi Bronxissa, New Yorkissa.[10] David opiskeli Cornellin yliopistossa. Hän on vasenkätinen.

Liz Warner[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liz Warner (Aya Sumika) on Donin tiimiin kuuluva FBI:n erikoisagentti. Don oli hänen taktinen opettajansa Quanticossa. Liz saapui sarjaan kolmannen tuotantokauden jaksossa "Longshot". Hän tutki salvadorilaista huumekartellia.[2]

Don ja Liz seurustelivat jonkin aikaa, mutta erosivat jaksossa "Tabu".

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ian Edgerton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ian Edgerton (Lou Diamond Phillips) on FBI:n paras, sekä Yhdysvaltojen neljänneksi parhain tarkka-ampuja. Hän on lisäksi myös jäljittäjä. Ian toimii myös muiden tarkka-ampujien kouluttajana Quanticossa, kun hänellä ei ole tapauksia kesken. Hän ei usko Charlien matematiikkaan ja sanookin tätä välillä "Voodooksi".[11]

Jaksossa "Two Dauhters" Ian käyttää kyseenalaisia kuulustelumenetelmiä Crystal Hoylen kumppaniin saadakseen tietää, missä Crystal on. Lopulta Crystalin ajaessa tiesulkua kohti Don ampuu tämän, vaikka Ianilla oli hänen vieressään suora linja.[12]

Jaksossa "Pandora's Box" Ian ampuu lava-auton ohjaamon ikkunan läpi miehen ja toivoo sen jälkeen nousevansa kolmanneksi parhaaksi ampujaksi.

Gary Walker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komisario Gary Walker (näyttelijänä Will Patton) on töissä LAPD:ssa, tutkien normaalisti jengien väkivaltarikoksia ja organisoitunutta rikollisuutta. Hän tekee yhteistyötä Donin tiimin kanssa aina kun heidän juttunsa kohtaavat. Gary nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran toisen tuotantokauden jaksossa "LA Gangsta" (The O.G.), jonka jälkeen hän on ollut mukana kolmessa jaksossa.

Mildred Finch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mildred ("Millie") Finch (Kathy Najimy) on CalScin fysiikan, matematiikan ja tähtitieteen professori. Mildred saapui sarjaan kolmannen kauden puolessavälissä. Hän seurustelee Charlien isän Alan Eppesin kanssa.

Mildred on James Bond -elokuvien suuri ystävä. Hän myös auttoi Oswald Kittneriä (Jay Baruchel) saamaan opiskelupaikan CalScista. Millie työskenteli myös aikoinaan AMANDA -projektissa.

Mildrediä ei ole näytetty neljännen ja viidennen tuotantokauden aikana, mutta hänet on silti mainittu sarjassa.

Crystal Houle ja Buck Winters[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensiesiintymisensä aikaan 30-vuotias Crystal Houle ja 17-vuotias Buck Winters ovat sarjassa 2-3 jakson ajan esiintyneitä murhaajia. Crystal Houle karkasi nuorena kotoa Los Angelesiin, jossa hän sekaantui laittomuuksiin. Jäätyään kiinni hän kunnostautui ja ryhtyi high schoolin opettajaksi. Buck Winters oli yksi Crystalin opiskelijoista, jotka alkoivat seurustelemaan keskenään. Heidän seurustelusuhteensa tultua julki he päättivät tappaa Buckin vanhemmat ja lähteä tapporetkelle ympäri maata. Päästyään Los Angelesiin Crystal alkoi tappamaan ihmisiä, joille hän kantoi kaunaa nuoruutensa karkumatkalta. Donin tiimin napattua Buckin Crystal päätti kidnapata Megan Reevesin vaihtaakseen tämän Buckiin. Megan onnistuu kuitenkin karkaamaan ennen vaihtokaupan suorittamista. Crystal yrittää paeta Meksikoon, mutta törmää poliisin tiesulkuun, jossa Don Eppes surmasi hänet. Buck Winters tuomittiin myöhemmin vankeuteen.[12][11]

Viidennellä tuotantokaudella Buck Winters karkasi vankilasta yhdessä kahden muun vangin kanssa. Donin tiimi jäljitti Buckia pitkään, kunnes he löysivät tämän Los Angelesissa sijainneesta kirkosta. Buck vangittiin ja lähetettiin takaisin vankilaan.[13]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Hardball". Num3rot, 3. tuotantokausi
  2. a b "Longshot". Num3rot, 3. tuotantokausi
  3. "Two Daughters". Num3rot, 3. tuotantokausi
  4. "Kosto". Num3rot, 2. tuotantokausi
  5. a b "The Mole". Num3rot, 3. tuotantokausi
  6. "The Janus List". Num3rot, 3. tuotantokausi
  7. a b "Elinvarkaat". Num3rot, 2. tuotantokausi
  8. a b "Pay To Play". Num3rot, 4. tuotantokausi
  9. "Spree". Num3rot, 3. tuotantokausi
  10. "Contenders". Num3rot, 3. tuotantokausi
  11. a b "Spree". Num3rot, 3. tuotantokausi
  12. a b "Two Daughters". Num3rot, 3. tuotantokausi
  13. "Kostoretki". Num3rot, 5. tuotantokausi


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.