Bryan Muir

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bryan Muir
Henkilötiedot
Syntynyt8. kesäkuuta 1973
Winnipeg, MB, Kanada
Kansalaisuus  Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka puolustaja
Maila vasen
Pituus 193 cm
Paino 93 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 1995–
Aik. seurat Edmonton Oilers
New Jersey Devils
Chicago Blackhawks
Tampa Bay Lightning
Colorado Avalanche
MoDo Hockey (SEL)
Blues (SM-liiga)
Los Angeles Kings
Washington Capitals
Toronto Marlies (AHL)
Dinamo Minsk (KHL)
Frankfurt Lions (DEL)
Stanley Cup
Colorado Avalanche 2001

Bryan Muir (s. 8. kesäkuuta 1973 Winnipeg, Manitoba, Kanada) on kanadalainen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan puolustaja. Tällä hetkellä Muir on ilman seuraa. Häntä ei ole varattu NHL:ään.

Muir on pelannut NHL:ssä 11 kauden aikana yhteensä 279 ottelua tehoilla 18+37=55. Kiertolaispuolustajan seuroina ovat olleet Edmonton Oilers, New Jersey Devils, Chicago Blackhawks, Tampa Bay Lightning, Colorado Avalanche, Los Angeles Kings ja Washington Capitals vuosina 1995-2007. Kaudella 2007-08 Muir pelasi Toronto Maple Leafsin farmijoukkueessa Toronto Marliesissa. Colorado Avalanchessa hän voitti Stanley Cupin vuonna 2001.

Työsulkukaudella 2004-05 Muir pelasi Ruotsin Elitserienin MoDo:ssa 26 ottelun verran ja loput 11 ottelua Suomen SM-liigassa Espoo Bluesissa. Tehopisteitä molemmissa seuroissa yhteensä kertyi 2+5=7. 193-senttinen ja 100-kiloinen puolustaja jäi siirrosta uutisoineen Iltalehden mukaan vähälle peliajalle MoDossa, kun nimekkäämpi NHL-puolustaja Adrian Aucoin liittyi joukkueeseen hiljattain. Muirin tultua Espooseen puolustaja Mika Niskanen siirtyi loppukaudeksi jönköpingiläisen HV71:n riveihin.

Kaudella 2008-09 Muir pelasi KHL -joukkue Dinamo Minskissä, mutta siirtyi kesken kauden saksalaiseen Frankfurt Lionsiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bryan Muir Elite Prospects. Everysport Media Group AB. (englanniksi)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.