Bruce Oreck

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bruce Oreck

Bruce J. Oreck (s. 3. tammikuuta 1953 New York[1]) on yhdysvaltalainen diplomaatti, joka toimi Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläänä syksystä 2009 heinäkuuhun 2015. Hänen seuraajansa on Charles C. Adams Jr.[2].

Oreck syntyi ja kasvoi New Yorkissa. Hän on asunut myös New Orleansissa ja Boulderissa, Coloradossa.[1]

Oreck on ympäristöasioihin erikoistunut juristi ja liikemies. Hän on perustanut ilmaston lämpenemistä kiihdyttävien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävän Zero Carbon Initiative -järjestön.[3] Oreck työskenteli lakimiehenä yli 25 vuotta ja edusti monia amerikkalaisia suuryrityksiä. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja verotuksesta.[1] Presidentti Barack Obama nimitti hänet suurlähettilääksi Helsinkiin.[3]

Oreck on pitkäaikainen kehonrakennuksen harrastaja ja hän on voittanut useita Coloradon mestaruuksia.[3] Hän on harrastanut myös miekkailua, soutamista ja juoksua, sekä mineraalien keräilyä.[1]

Suurlähettiläskautensa jälkeen Oreck aikoo toimia osa-aikaisena luennoitsijana Aalto-yliopistossa[4]. Hänellä on asunto Helsingin keskustassa[4].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Suurlähettiläs Bruce J. Oreck Yhdysvaltain suurlähetystö. Viitattu 30.7.2014.
  2. USA:n uusi Suomen-lähettiläs Charles C. Adams Jr. ei aio esiintyä ilman paitaa (Painonnosto vaihtuu laatuviineihin USA:n lähetystössä Kaivopuistossa) HS Kotimaa. Helsingin Sanomat. Viitattu 26.6.2015.
  3. a b c Varpela, Valtteri: Jenkkilähetystössä asuu nyt rikas, vihreä bodari uusisuomi.fi. 11.9.2009. Viitattu 11.9.2009.
  4. a b Suurlähettiläs Bruce Oreck jää osa-aikaisesti Suomeen HS Kotimaa. Helsingin Sanomat. Viitattu 26.6.2015.