Britannic (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Britannic
Britannic-elokuvan DVD-julkaisu.
Britannic-elokuvan DVD-julkaisu.
Ohjaaja Brian Trenchard-Smith
Käsikirjoittaja Brian Trenchard-Smith
Tuottaja Paul Colichman
Säveltäjä Alan Parker
Kuvaaja Ivan Strasburg
Leikkaaja Rob Kobrin
Pääosat Edward Atterton,
Amanda Ryan,
Jacqueline Bisset
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat,
Iso-Britannia
Tuotantoyhtiö Regent Entertainment
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta 20. kesäkuuta 2000
Kesto 93 min
Alkuperäiskieli englanti,
saksa
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Britannic on vuonna 2000 valmistunut draamaromanttinen tv-elokuva. Se kertoo RMS Titanicin varjoon jääneestä sisaraluksesta HMHS Britannicista.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

12.11.1916 sairaalalaiva HMHS Britannic lähtee Southamptonista. Laivaan astuu miehistön, sotilaiden ja hoitajien lisäksi rouva Lewis (Jacqueline Bisset) poikansa Williamin (Archie Daves) sekä tyttärensä Sarahin (Eleanor Oakley) kanssa laivaan. Laivaan astuu myös nuori Vera Campbell (Amanda Ryan).

Yöllä Veraa piinaa painajaisuni muistosta Titanicilla. Vera on nukkumassa kun alus törmää jäävuoreen. Vera pääsee ulos aluksesta mutta alus uppoaa.

Britannicin tyyrpuurin puolella oleva saksalainen sukellusvene yrittää kahdesti ampua torpedon laivan kylkeen. Toinen menee kuitenkin täpärästi ohi ja perämies ampuu konekiväärillä toisen. Sotalaiva HMS Victoria tuhoaa veneen miehistöineen.

Laivalla alkaa tapahtua kapinointia, joka johtaa useisiin ampumavälikohtauksiin. Muun muassa kapteeni Bartlettia uhataan aseella.

21.11.1916 kello 8.10 laivan "miehistön jäsen" saksalainen vakooja, ja Veran rakastettu Reynolds, (Edward Atterton) joka on saanut tehtäväkseen upottaa laivan, räjäyttää alkoholipullon tehden laivaan reiän paapuurin puolelle, Veran yrittäessä estää häntä. Rouva Lewisin poika William lähtee pelastamaan Veraa, mutta menettää tajunsa etsiessään tätä. Vera saa tietää Williamin kadonneen. Vera ja Reynolds etsivät uppoavasta laivasta Williamia. Samaan aikaan kapteeni Bartlett (John Rhys-Davies) käynnistää laivan moottorin ja yrittää ajaa laivaa Kéaan 7 mailin päähän, joka nopeuttaa laivan uppoamista. Reynolds ja Vera löytävät Williamin ja herättävät hänet. Samaan aikaan toinen mäntäkoneista räjähti, jolloin Reynolds putoaa tulvivaan alakannen huoneeseen, pystymättä liikkumaan. Vera vie Williamin pelastusveneeseen ja rouva Lewis lapsineen käskee myös Veran veneeseen. Vera kuitenkin päättää mennä pelastamaan ansassa olevaa Reynoldsia. Vera onnistuu vapauttamaan Reynoldsin, mutta kaksikon on myös päästävä ulos laivasta. He menevät pitkin veden vallassa olevia laivan sisätiloja, kunnes pääsevät tuuletusluukusta ulos. Pintaan päästyään Reynolds ja Vera kiipeävät puoliksi vedessä olevaan pelastusveneeseen. Samaan aikaan yksi pelastusvene tuhoutuu matkustajineen jouduttuaan potkureihin. Lähistöllä oleva pelastusvene heittää köyden ja Reynolds työntää Veran köyden varassa veteen. Silloin köydet katkeavat ja Reynolds saa surmansa jouduttuaan potkureihin. Britannic kaatuu kyljelleen ja uppoaa. Sotalaiva HMS Victoria tulee paikalle pelastaen Veran, Lewisin ja kaikki muut eloonjääneet.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Edward Atterton  Reynolds  
 Amanda Ryan  Vera Campbell  
 Jacqueline Bisset  Rouva Lewis  
 Ben Daniels  Townsend  
 John Rhys-Davies  Kapteeni Bartlett  
 Bruce Payne  Tohtori Baker  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Britannic Internet Movie Databasessa (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.