Brian Mikkelsen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brian Mikkelsen

Brian Arthur Mikkelsen (s. 31. tammikuuta 1966) on tanskalainen poliitikko. Hän on konservatiivisen kansanpuolueen jäsen ja valittiin Tanskan parlamenttiin (Folketinget) Länsi-Själlannin vaalipiiristä 21. syyskuuta 1994.

Mikkelsen toimi 2001–2008 Tanskan kulttuuriministerinä Anders Fogh Rasmussenin ensimmäisessä ja toisessa hallituksessa. Mikkelsen on ollut yksi keskeinen henkilö Rasmussenin hallituksen käynnistämässä "porvarillisessa kulttuuritaistossa" (tanskaksi borgerlig kulturkamp). Mikkelsenin ministeriaikana kulttuuriministeriö on luonut maahan Tanskan kulttuurikaanonin, johon on valittu 108 kohdetta (kirjaa, sävellystä, rakennusta ja niin edelleen) yhdeksältä eri kulttuurin ja taiteen alueelta.

Mikkelsen on ollut vuodesta 2002 lähtien Maailman antidopingtoimiston WADAn jäsen, sen varapuhemies 2004–2006 sekä WADAn työvaliokunnan jäsen vuodesta 2007. Hän on ollut mukana kirjoittamassa useita poliittisia julkaisuja.

Mikkelsen valmistui Kööpenhaminan yliopistosta vuonna 1994 yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi. Mikkelsen on naimisissa Eliane Wexøe Mikkelsenin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]