Breakdown: In Your House

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Breakdown: In Your House oli World Wrestling Federationin tuottama pay-per-view -tapahtuma. Se televisioitiin 27. syyskuuta 1998 ja tapahtumapaikkana oli Copps Coliseum, joka sijaitsee Hamiltonissa, Ontariossa. Tapahtuma oli 24. WWF:n tuottamassa In Your House -tapahtumien sarjassa.

Tapahtuma koostui kahdestatoista ottelusta, joista yhdeksän televisioitiin. Pääotteluna tapahtumassa nähtiin Triple Threat -ottelu WWF:n mestaruudesta, johon osallistuivat Steve Austin, The Undertaker ja Kane. Ottelu päättyi tasapeliin, kun Kane ja Undertaker selättivät Austinin yhdessä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vince McMahon, joka vapautti tapahtumassa WWF -mestaruuden.

Tärkein riita tapahtuman taustalla oli Steve Austinin ja Vince McMahonin välillä: McMahon ei halunnut Austinin olevan enää WWF:n mestari. McMahon vaikutti ennen tapahtumaa olevan kuitenkin myös Undertakeria ja Kanea vastaan, sillä 5. syyskuuta hän arvosteli heitä RAW Saturday Night -ohjelmassa. Seuraavana illan Sunday Night Heat -ohjelmassa McMahon pyysi painijoilta kuitenkin anteeksi ja paljasti, että Austin tulisi kohtaamaan tapahtumassa Kanen ja The Undertakerin Triple Threat -ottelussa. 14. syyskuuta McMahon lisäsi ottelulle ehdon, jonka mukaan Undertaker ja Kane eivät voisi selättää toisiaan ottelussa. Seuraavan viikon RAW is WAR -ohjelmassa 21. syyskuuta The Undertaker ja Kane voittivat Steve Austinin ja Billy Gunnin. Ottelun jälkeen Austin löi Kanea ja UnderTakeria tuolilla.

Toinen tapahtuman taustalla oleva kiista oli Ken Shamrockin, The Rockin ja Mankindin välillä. 21. syyskuuta, RAW is WAR:ssa, he painivat Triple Threat -ottelussa, jonka voittaja saisi mahdollisuuden otteluun WWF:n mestaruudesta. Ottelun aikana McMahon, The Undertaker ja Kane tulivat kehään ja pahoinpitelivät kaikki kolme painijaa. Koska ottelu päättyi tuloksettomana, sovittiin uusintaottelu Shamrockin, Mankindin ja Rockin välille seuraavaan Breakdown-tapahtumaan. Myöhemmin Sunday Night Heatissa ilmoitettiin, että ottelutyypin tulee olla Triple Threat Steel Cage -ottelu.

Ottelut ja tulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Tulokset Ehdot Aika
Heat Golga voitti Moshin Yksilöottelu 02:01
Heat The Hardy Boyz (Matt ja Jeff) voittivat Kaientain (Men's Teioh ja Funaki) Tag team -ottelu 03:34
Heat 8-Ball voitti Billy Gunnin Skullin Triple Threat -ottelu 03:17
1 Owen Hart voitti Edgen Yksilöottelu 09:18
2 Al Snow ja Scorpio voittivat Too Muchin (Brian Christopherin ja Scott Taylorin Tag team -ottelu 08:05
3 Marc Mero (ja Jacqueline) voitti Drozin Yksilöottelu 05:12
4 Bradshaw voitti Vaderin Falls Count Anywhere -ottelu 07:55
5 D'Lo Brown voitti Gangrelin Yksilöottelu 07:50
6 The Rock voitti Ken Shamrockin ja Mankindin Triple Threat Steel Cage -ottelu 18:47
7 Val Venis (Terri Runnelsin kanssa) voitti Dustin Runnelsin Yksilöottelu 09:09
8 D-Generation X (Billy Gunn, Road Dogg, ja X-Pac) voittivat Jeff Jarrettin ja Southern Justicen (Mark Canterbury ja Dennis Knight) Tag team -ottelu 11:15
9 The Undertaker ja Kane voittivat Steve Austinin (c) Triple threat -ottelu WWF:n mestaruudesta 22:03

In Your House kronologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]