Brawl Stars

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brawl Stars
Kehittäjä Supercell
Julkaisija Supercell
Jakelija Supercell
Julkaistu
 • NC 18. tammikuuta 2018
 • WW 12. joulukuuta 2018
Lajityyppi toimintapeli
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli ja moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 7,[1] Apple: 9+[2]
Alusta Android, iOS
Hinnoittelutapa ilmaispeli (mahdollisuus mikromaksuihin)
Lisenssi Suljettu lisenssi
Jakelumuoto Google Play, App Store
Vaatimukset Android 7.0 tai uudempi[1]
iOS 12.0 tai uudempi[2]
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Brawl Stars on suomalaisen yhtiön Supercellin kehittämä ja julkaisema toimintapeli.[1] Peli julkaistiin testattavaksi 14. kesäkuuta 2017 Kanadassa,[3] ja Suomen, Ruotsin ja Norjan App Storeihin 18. tammikuuta 2018.[4] Androidille se julkaistiin 26. kesäkuuta 2018.[5] Pelin maailmanlaajuinen julkaisu oli 12. joulukuuta 2018.[6]

Peli on käännetty 20 kielelle, myös suomeksi. Peliä voi pelata eri hahmoilla eli rämäpäillä, joita on yhteensä 80. Niille on erilaisia asusteita ja muuta kosmeettista sisältöä. Rämäpäistä uusin on Draco.

Aikaisemmin Brawl Starsissa ansaittiin palkintoja keräämällä poletteja rähinälippaita varten ja tähtipoletteja isoja lippaita varten. Keväällä vuonna 2020 peliin tuli Brawl Pass, jossa pelaajat voivat hankkia erilaisia palkintoja keräämällä poletteja otteluista. Brawl Pass maksaa 7,99€ ja Brawl Pass Plus maksaa 11,99€, joita käytetään pelissä virtuaalisena valuuttana kolikoiden, tehopisteiden, blingien ja krediittien lisäksi.

Jokainen Brawl Pass -kausi sisältää yhden asun rämäpäälle ja rämäpään, joka on ensin saatavilla läpäisemällä Passin taso 30 tai krediiteillä. Brawl Pass -kaudet sisältävät myös paljon muita palkintoja, kuten kolikoita, blingejä, tehopisteitä, krediitejä, merkkejä sekä sprayta ja ne kestävät noin kaksi kuukautta. Brawl Starsissa on myös tehtäviä, joita suorittamalla etenee Brawl Passissa tai saa muita palkintoja.

Pelimuodot ja hahmot[7]

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peruspelimuodot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalokivikaappaus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalokivikaappaus (Gem Grab) on pelin peruspelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan. Tarkoituksena on kerätä enemmän jalokiviä kuin vastustaja. Kun joukkueella on yhteensä kymmenen jalokiveä, alkaa loppulaskenta. Jos joukkue onnistuu pitämään vähintään kymmenen jalokiveä loppulaskennan ajan, peli päättyy ja loppulaskennassa voitolla oleva joukkue voittaa pelin. Jos vastustajan joukkue saa yhtä monta jalokiveä ennen ajan loppumista, ajanlasku loppuu. Ajanlasku alkaa uudelleen, kun jompikumpi joukkue saa jalokiven.

Palkkiojahdissa (Bounty) kaksi kolmen hengen joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan tähdistä. Kun pelaaja tyrmää jonkun, hänen tyrmäämisestään saatava palkkio kasvaa yhdellä tähdellä. Pelin loputtua joukkue, jolla on enemmän tähtiä, voittaa pelin.

Rähinäpallo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rähinäpallo (Brawl Ball) on pelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan jalkapalloa. Peli kestää kaksi ja puoli minuuttia, tai kunnes toinen joukkue on saanut kaksi maalia. Jos kumpikaan joukkue ei saa maaleja, tai jos molemmat joukkueet saavat yhden maalin, alkaa jatkoaika (kestää 1 min). Jatkoajalla peli loppuu seuraavasta maalista. Jos kumpikaan joukkue ei saa maalia jatkoajalla, peli päättyy tasapeliin.

Ryöstö (Heist) on pelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta kisaa siitä, kumpi rikkoo vastustajajoukkueen kassakaapin nopeammin. Peli kestää kunnes kassakaappi saadaan hajotettua tai maksimissaan kolme minuuttia, jonka jälkeen enemmän kassakaappia vahingoittanut joukkue voittaa. Peli voi päättyä myös tasapeliin, jos kumpikaan joukkue ei saa vahinkoa tai ovat saaneet yhtä paljon vahinkoa kassakaappiin. Vielä harvinaisempaa on se, että molempien joukkueiden kassakaapit hajoavat samaan aikaan.

Selkkaus (Showdown) -pelimuotoa pelataan joko yksin tai kahden hengen joukkueissa pienenevällä areenalla. Tarkoituksena on tuhota vastustajat ja selvitä pisimpään. Pelimuodossa on myös voimakuutiolaatikoita, joista saa voimakuution, jolloin pelaajan, tai kaksinpelissä pelaajien, elämät ja tuhovoima kasvavat.

Tyrmäyksessä (Knockout) kaksi joukkuetta yrittävät tuhota toistensa rämäpäät siten, että joukkue, joka onnistuu ensiksi tuhoamaan toisen joukkueen kaksi kertaa, voittaa.

Painealue (Hot Zone) on pelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta kisaa siitä, kumpi saa ensimmäisenä valloitettua kartalla olevat ympyrän muotoiset painealueet. Painealueiden määrä vaihtelee yhdestä kolmeen ja niitä valloitetaan vähitellen keräämällä pisteitä alueen sisäpuolella seisoessa.

Rankattu (Ranked) on 1000 pokaalilla avautuva pelimuoto, jossa kilpaillaan arvoasteikoista. Aina kun suorittaa asteikon, saa palkinnoksi Starr Dropin. Kun pääsee mestarit tasolle pääsee kilpailemaan maailmanlaajuisesti. Pelissä on satunnainen pelitila ja muokkaaja.

Jengiliiga (Club league) on jengin kanssa pelattava pelimuoto, joka koostuu jengiliiga ja -tehtäväviikosta. Jengiliigaviikolla kahdeksan jengiä kilpailevat toisiaan vastaan pelaamalla otteluita, jotka maksavat lippuja. Parhaiten pärjänneillä jengeillä on eniten jengipokaaleja, joita saa tätä pelimuotoa pelaamalla. Nämä jengit kohoavat arvoasteikolla ja saavat palkinnoksi jengikolikoita. Jengitehtäväviikolla jengin jäsenet saavat jengikolikoita suorittamalla jengitehtäviä. Jengikolikoilla voi ostaa tuotteita jengikaupasta.

Erikoistapahtumat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoistapahtumat ovat pelimuotoja, joita voi pelata vain tiettyinä aikoina. Niitä ovat esimerkiksi mestaruushaaste, jossa voi hävitä vain neljä kertaa. Jos häviää neljä kertaa, pelimuotoa ei voi enää pelata.

Roboryminä (Robo Rumble) on pelimuoto, jossa kolmen hengen joukkue yrittää suojella kassakaappia hyökkääviä robotteja vastaan. Välillä tulee myös isompia robotteja.

Pomo-ottelu (Boss Fight) on pelimuoto, jossa kolmen pelaajan joukkue yrittää tuhota ison pomorobotin. Jos pelaaja kuolee, se syntyy takaisin peliin hetken kuluttua. Jos kaikki kolme pelaajaa ovat kuolleita samaan aikaan, joukkue häviää. Voiton jälkeen seuraava kerta on vaikeampi.

Mahtipeli (Big Game) on pelimuoto, jossa yksi pelaajista on mahtirämäpää. Viisi muuta pelaajaa yrittävät tuhota mahtirämäpään ennen kuin aika loppuu. Mahtirämäpää on muita nopeampi, sen tuhovoima on suurempi ja sillä on enemmän elinvoimaa.

Pelaajien tekemät kartat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat ovat voineet tehdä omia karttoja marraskuusta 2020 lähtien. Niistä on tehty kaksi pelimuotoa: Kilpailun ehdokaskartta ja Voittajien kartat.

Kilpailun ehdokaskartta
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailun ehdokaskartta (Competition Entry Map) on pelimuoto, jossa voi pelata muiden pelaajien tekemiä karttoja. Kartta voi päästä pelimuotoon, kun se saa tarpeeksi ääniä (10), kun sitä pelataan ystävyysotteluissa.

Voittajien kartat
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos pelaajan kartta menestyy hyvin Kilpailun kartta -pelimuodossa, se saattaa päästä Voittajien kartat -osioon. Silloin kartasta tulee kuin oikea kartta 24 tunnin ajaksi. Poikkeuksena, että silloin voittaessaan ei saa pokaaleja tai hävitessään menetä niitä, toisin kuin oikeissa kartoissa.

Pelin pelattavia hahmoja kutsutaan rämäpäiksi (Brawlers), joita on pelissä 80. Rämäpäät jaetaan eri luokkiin harvinaisuuden (tai hinnan) mukaan. Luokat ovat harvinaiset, superharvinaiset, eeppiset, myyttiset ja legendaariset. Rämäpäitä voi ostaa Tähtipolulta krediiteillä, joita taas saa Brawl Passista ja Pokaalipolulta. Niitä voi päivittää ja niille voi ostaa erilaisia asuja. Rämäpäille on saatavilla myös tähtivoimia (Star Powers), varusteita (Gadgets) ja tehosteita (Gears). Niillä hahmot saavat uusia kykyjä. Varusteet ovat saatavilla tehotasosta 7, tähtivoimat tehotasosta 9 alkaen sekä tehosteet tehotasosta 10 alkaen. Suurin tehotaso on 11. Pelin aloitushahmo on Shelly.

 • Harvinaiset: El Primo, Barley, Poco, Rosa, Nita, Colt, Bull ja Brock
 • Superharvinaiset: Rico, Darryl, Penny, Carl, Jacky, Gus, Jessie, Dynamike, Tick ja 8-BIT
 • Eeppiset: Piper, Pam, Frank, Bibi, Bea, Nani, Edgar, Griff, Grom, Bonnie, Bo, Emz, Stu, Hank, Ash, Belle, Colette, Gale, Lola, Maisie, Mandy, Pearl, Sam, Larry & Lawrie ja Angelo
 • Myyttiset: Mortis, Tara, Gene, Max, Mr. P, Sprout, Byron, Squeak, Gray, Willow, Doug, Chuck, Buzz, Buster, Charlie, Eve, Fang, Janet, Max, Mico, Otis, R-T, Ruffs, Melodie ja Lily
 • Legendaariset: Spike, Crow, Leon, Sandy, Amber, Meg, Chester, Surge, Cordelius, Kit ja Draco
 1. a b c Brawl Stars Google Play. Viitattu 7.8.2018. (englanniksi)
 2. a b Brawl Stars App Store. Viitattu 24.7.2019. (englanniksi)
 3. Takahashi, Dean: Will Brawl Stars be Supercell’s next billion-dollar mobile game? VentureBeat. 23.6.2017. Viitattu 31.1.2018. (englanniksi)
 4. Lehtiniitty, Markus: Supercell julkaisi uuden pelinsä Suomessa – ladattavissa nyt iPhonelle ja iPadille Mobiili.fi. 18.1.2018. Viitattu 31.1.2018.
 5. Dotson, Carter: ‘Brawl Stars’ Android Soft Launch Now Available 26.6.2018. Touch Arcade. Viitattu 27.6.2018. (englanniksi)
 6. Global Launch Brawl Stars. 1.12.2018. Viitattu 3.2.2019. (englanniksi)
 7. Tapahtumat supercell.helpshift.com. Viitattu 11.5.2020. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]