Brawl Stars

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brawl Stars
Brawl Stars logo.png
Kehittäjä Supercell
Julkaisija Supercell
Jakelija Supercell
Julkaistu
 • NC 18. tammikuuta 2018
 • WW 12. joulukuuta 2018
Lajityyppi toimintapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 7 ,[1] Apple: 9+[2]
Alusta Android, iOS
Hinnoittelutapa ilmaispeli (mahdollisuus mikromaksuihin)
Jakelumuoto Google Play, iTunes
Vaatimukset Android 4.1 tai uudempi[1]
iOS 9.0 tai uudempi[2]
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Brawl Stars on suomalaisen Supercellin kehittämä ja julkaisema toimintapeli.[1] Peli julkaistiin 14. kesäkuuta 2017 Kanadassa testattavaksi,[3] ja Suomen, Ruotsin ja Norjan App Storeihin 18. tammikuuta 2018.[4] Androidille se julkaistiin 26. kesäkuuta 2018.[5] Pelin maailmanlaajuinen julkaisu oli 12. joulukuuta 2018.[6] Peli on käännetty 19 kielelle, mukaan lukien suomi. Peliä voi pelata eri hahmoilla, joita on yhteensä 34.lähde?

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peruspelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalokivikaappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalokivikaappaus (Gem Grab) on pelin peruspelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan. Tarkoituksena on kerätä enemmän jalokiviä kuin vastustaja. Kun joukkueella on yhteensä kymmenen jalokiveä, alkaa loppulaskenta. Jos joukkue onnistuu pitämään vähintään kymmenen jalokiveä loppulaskennan ajan, peli päättyy ja loppulaskennassa voitolla oleva joukkue voittaa pelin. Jos vastustajan joukkue saa yhtä monta jalokiveä ennen ajan loppumista, ajanlasku loppuu. Ajanlasku alkaa uudelleen, kun jompikumpi joukkue saa jalokiven.

Palkkiojahti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkkiojahdissa (Bounty) kaksi kolmen hengen joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan tähdistä. Kun pelaaja tappaa jonkun, hänen tappamisestaan saatava palkkio kasvaa yhdellä tähdellä. Pelin loputtua joukkue, jolla on enemmän tähtiä, voittaa pelin.

Rähinäpallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rähinäpallo (Brawl Ball) on pelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan jalkapalloa. Peli kestää kaksi ja puoli minuuttia tai kunnes toinen joukkue on saanut kaksi maalia.

Ryöstö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryöstö (Heist) on pelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta kisaa siitä, kumpi rikkoo vastustajajoukkueen kassakaapin nopeammin. Peli kestää kunnes kassakaappi saadaan hajotettua tai maksimissaan kolme minuuttia, jonka jälkeen enemmän kaassakaappia vahingoittanut joukkue voittaa.

Selkkaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selkkaus (Showdown) pelimuotoa pelataan joko yksin tai kahden hengen joukkueissa pienenevällä areenalla. Tarkoituksena on tuhota vastustajat ja selvitä pisimpään. Pelimuodossa on myös laatikoita, josta saa lisäenergiaa, jolloin pelaajan, tai kaksinpelissä pelaajien, elämät ja tuhovoima kasvavat.

Piiritys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piiritys (Siege) -pelimuodossa kaksi joukkuetta yrittävät tuhota toistensa rakentajatykkejä. Rakentajatykin voi tuhota rakentamalla piiritysbotin tai mennä tuhoamaan sen itse. Peli loppuu joko ajan loppuessa, jolloin enemmän prosentteja tuhoa tehnyt joukkue voittaa tai kun toinen rakentajatykki hajoaa.

Erikoistapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtumat ovat pelimuotoja, joita voi pelata vain tiettynä aikana. Tapahtumaan osallistuminen maksaa tapahtumalipukkeita, joita voi saada rähinälippaista.

Roboryminä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roboryminä (Robo Rumble) on pelimuoto, jossa kolmen hengen joukkue yrittää suojella kassakaappia hyökkääviä robotteja vastaan.

Pomo-ottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pomo-ottelu (Boss Fight) on pelimuoto, jossa kolmen pelaajan joukkue yrittää tuhota ison pomorobotin. Jos pelaaja kuolee, se syntyy takaisin peliin hetken kuluttua. Jos kaikki kolme pelaajaa ovat kuolleita samaan aikaa, joukkue häviää. Voiton jälkeen seuraava kerta on vaikeampi. Jokaisesta voitosta saa poletteja, lukuun ottamatta uudelleen pelattuja vaikeustasoja.

Mahtipeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mahtipeli (Big Game) on pelimuoto, jossa yksi pelaajista on mahtirämäpää. Viisi muuta pelaajaa yrittävät tuhota mahtipelaajan mahdollisimman nopeasti. Mahtirämäpää on muita nopeampi, sen tuhovoima on suurempi ja sillä on enemmän elämäpisteitä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin hahmoja kutsutaan rämäpäiksi. Rämäpäät jaetaan eri luokkiin harvinaisuuden mukaan. Niitä voi ostaa kaupasta ja saada rähinälippaista sekä pokaalipolulta. Rämäpäitä voi päivittää ja niille voi ostaa erilaisia asuja. Pelin aloitushahmo on Shelly.

 • Pokaalipolun hahmot: Nita (10 pokaalia), Colt (60 pokaalia), Bull (250 pokaalia), Jessie (500 pokaalia), Brock (1 000 pokaalia), Dynamike (2 000 pokaalia), Bo (3 000 pokaalia), Tick (4 000 pokaalia), 8-BIT (6 000 pokaalia), Emz (8 000 pokaalia)
 • Harvinaiset: El Primo, Barley, Poco, Rosa
 • Superharvinaiset: Rico, Darryl, Penny, Carl, Jacky
 • Eeppiset: Piper, Pam, Frank, Bibi, Bea
 • Myyttiset: Mortis, Tara, Gene, Max, Mr. P
 • Legendaariset: Spike, Crow, Leon, Sandy

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b c Brawl Stars Google Play. Viitattu 7.8.2018. (englanniksi)
 2. a b Brawl Stars App Store. Viitattu 24.7.2019. (englanniksi)
 3. Takahashi, Dean: Will Brawl Stars be Supercell’s next billion-dollar mobile game? VentureBeat. 23.6.2017. Viitattu 31.1.2018. (englanniksi)
 4. Lehtiniitty, Markus: Supercell julkaisi uuden pelinsä Suomessa – ladattavissa nyt iPhonelle ja iPadille Mobiili.fi. 18.1.2018. Viitattu 31.1.2018.
 5. Dotson, Carter: ‘Brawl Stars’ Android Soft Launch Now Available 26.6.2018. Touch Arcade. Viitattu 27.6.2018. (englanniksi)
 6. Global Launch Brawl Stars. 1.12.2018. Viitattu 3.2.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]