Brawl Stars

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brawl Stars
Brawl Stars logo.png
Kehittäjä Supercell
Julkaisija Supercell
Jakelija Supercell
Julkaistu
 • NC 18. tammikuuta 2018
 • WW 12. joulukuuta 2018
Lajityyppi toimintapeli
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli ja moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 7,[1] Apple: 9+[2]
Alusta Android, iOS
Hinnoittelutapa ilmaispeli (mahdollisuus mikromaksuihin)
Jakelumuoto Google Play, iTunes
Vaatimukset Android 4.1 tai uudempi[1]
iOS 9.0 tai uudempi[2]
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Brawl Stars on suomalaisen yhtiön Supercellin kehittämä ja julkaisema toimintapeli.[1] Peli julkaistiin testattavaksi 14. kesäkuuta 2017 Kanadassa,[3] ja Suomen, Ruotsin ja Norjan App Storeihin 18. tammikuuta 2018.[4] Androidille se julkaistiin 26. kesäkuuta 2018.[5] Pelin maailmanlaajuinen julkaisu oli 12. joulukuuta 2018.[6]

Peli on käännetty 20 kielelle, myös suomeksi. Peliä voi pelata eri hahmoilla eli rämäpäillä, joita on yhteensä 67 ja heille on erilaisia asusteita. Rämäpäistä uusin on Maisie. Aikaisemmin Brawl Starsissa kerättiin poletteja rähinälippaita varten ja tähtipoletteja isoja lippaita varten. Keväällä vuonna 2020 peliin tuli Brawl Pass, jossa pelaajat voivat hankkia ylimääräisiä palkintoja keräämällä poletteja otteluista. Brawl Pass maksaa 169 jalokiveä, joita käytetään pelissä virtuaalisena valuuttana kolikoiden, blingien sekä tavallisten ja kromaattisten krediittien lisäksi. Jokainen Brawl Pass -kausi sisältää yhden asun kromaattiselle rämäpäälle ja kromaattisen rämäpään joka on ensin saatavilla läpäisemällä Passin taso 30 tai 2500 kromaattisella krediitillä. Brawl Pass -kaudet sisältävät myös paljon muita palkintoja, kuten kolikoita, blingejä, rämäpään merkkejä sekä sprayta ja ne kestävät noin kaksi kuukautta. Brawl Starsissa on myös tehtäviä, joita suorittamalla etenee Brawl Passissa tai saa muita etuja.

Pelimuodot ja hahmot[7][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peruspelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalokivikaappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalokivikaappaus (Gem Grab) on pelin peruspelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan. Tarkoituksena on kerätä enemmän jalokiviä kuin vastustaja. Kun joukkueella on yhteensä kymmenen jalokiveä, alkaa loppulaskenta. Jos joukkue onnistuu pitämään vähintään kymmenen jalokiveä loppulaskennan ajan, peli päättyy ja loppulaskennassa voitolla oleva joukkue voittaa pelin. Jos vastustajan joukkue saa yhtä monta jalokiveä ennen ajan loppumista, ajanlasku loppuu. Ajanlasku alkaa uudelleen, kun jompikumpi joukkue saa jalokiven.

Palkkiojahti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkkiojahdissa (Bounty) kaksi kolmen hengen joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan tähdistä. Kun pelaaja tyrmää jonkun, hänen tyrmäämisestään saatava palkkio kasvaa yhdellä tähdellä. Pelin loputtua joukkue, jolla on enemmän tähtiä, voittaa pelin.

Rähinäpallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rähinäpallo (Brawl Ball) on pelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan jalkapalloa. Peli kestää kaksi ja puoli minuuttia, tai kunnes toinen joukkue on saanut kaksi maalia. Jos kumpikaan joukkue ei saa maaleja, tai jos molemmat joukkueet saavat yhden maalin, alkaa jatkoaika (kestää 1 min). Jatkoajalla peli loppuu seuraavasta maalista. Jos kumpikaan joukkue ei saa maalia jatkoajalla, peli päättyy tasapeliin.

Ryöstö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryöstö (Heist) on pelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta kisaa siitä, kumpi rikkoo vastustajajoukkueen kassakaapin nopeammin. Peli kestää kunnes kassakaappi saadaan hajotettua tai maksimissaan kolme minuuttia, jonka jälkeen enemmän kassakaappia vahingoittanut joukkue voittaa. Peli voi päättyä myös tasapeliin, jos kumpikaan joukkue ei saa vahinkoa tai ovat saaneet yhtä paljon vahinkoa kassakaappiin. Vielä harvinaisempaa on se, että molempien joukkueiden kassakaapit hajoavat samaan aikaan.

Selkkaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selkkaus (Showdown) -pelimuotoa pelataan joko yksin tai kahden hengen joukkueissa pienenevällä areenalla. Tarkoituksena on tuhota vastustajat ja selvitä pisimpään. Pelimuodossa on myös voimakuutiolaatikoita, joista saa voimakuution, jolloin pelaajan, tai kaksinpelissä pelaajien, elämät ja tuhovoima kasvavat.

Piiritys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piiritys (Siege) -pelimuodossa kaksi joukkuetta yrittävät tuhota toistensa rakentajatykkejä. Rakentajatykin voi tuhota rakentamalla piiritysbotin tai mennä tuhoamaan sen itse. Peli loppuu joko ajan loppuessa, jolloin enemmän prosentteja tuhoa tehnyt joukkue voittaa tai kun toinen rakentajatykki hajoaa. Piiritys on poistettu pelistä, koska peliä ei pelattu tarpeeksi.

Tyrmäys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyrmäyksessä (Knockout) kaksi joukkuetta yrittävät tuhota toistensa rämäpäät siten, että joukkue, joka onnistuu ensiksi tuhoamaan toisen joukkueen kaksi kertaa, voittaa.

Painealue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Painealue (Hot Zone) on pelimuoto, jossa kaksi kolmen hengen joukkuetta kisaa siitä, kumpi saa ensimmäisenä valloitettua kartalla olevat ympyrän muotoiset painealueet. Painealueiden määrä vaihtelee yhdestä kolmeen ja niitä valloitetaan vähitellen keräämällä pisteitä alueen sisäpuolella seisoessa.

Tähtiliiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aukeaa 4500 pokaalista.

Erikoistapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoistapahtumat ovat pelimuotoja, joita voi pelata vain tiettyinä aikoina. Niitä ovat esimerkiksi mestaruushaaste, jossa voi hävitä vain neljä kertaa. Jos häviää kolme kertaa, pelimuotoa ei voi enää pelata. Tähtitaistelussa on kaikki pelin pelimuodot, joita pelaamalla saa tähtipisteitä.

Roboryminä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roboryminä (Robo Rumble) on pelimuoto, jossa kolmen hengen joukkue yrittää suojella kassakaappia hyökkääviä robotteja vastaan. Välillä tulee myös isompia robotteja.

Pomo-ottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pomo-ottelu (Boss Fight) on pelimuoto, jossa kolmen pelaajan joukkue yrittää tuhota ison pomorobotin. Jos pelaaja kuolee, se syntyy takaisin peliin hetken kuluttua. Jos kaikki kolme pelaajaa ovat kuolleita samaan aikaa, joukkue häviää. Voiton jälkeen seuraava kerta on vaikeampi. Jokaisesta voitosta saa poletteja, lukuun ottamatta uudelleen pelattuja vaikeustasoja.

Mahtipeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mahtipeli (Big Game) on pelimuoto, jossa yksi pelaajista on mahtirämäpää. Viisi muuta pelaajaa yrittävät tuhota mahtirämäpään mahdollisimman nopeasti. Mahtirämäpää on muita nopeampi, sen tuhovoima on suurempi ja sillä on enemmän elämäpisteitä. Mahtirämäpään tuhoamisessa on kaksi minuuttia aikaa.

Pelaajien tekemät kartat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat ovat voineet tehdä omia karttoja marraskuusta 2020 lähtien. Niistä on tehty kaksi pelimuotoa: Kilpailun ehdokaskartta ja Voittajien kartat.

Kilpailun ehdokaskartta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailun ehdokaskartta (Competition Entry Map) on pelimuoto, jossa voi pelata muiden pelaajien tekemiä karttoja. Kartta voi päästä pelimuotoon, kun se saa tarpeeksi ääniä (10), kun sitä pelataan ystävyysotteluissa.

Voittajien kartat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos pelaajan kartta menestyy hyvin Kilpailun kartta -pelimuodossa, se saattaa päästä Voittajien kartat -osioon. Silloin kartasta tulee kuin oikea kartta 24 tunnin ajaksi. Poikkeuksena, että silloin voittaessaan ei saa pokaaleja tai hävitessään menetä niitä, toisin kuin oikeissa kartoissa.

Pelin pelattavia hahmoja kutsutaan rämäpäiksi (brawlers), joita on pelissä 67. Rämäpäät jaetaan eri luokkiin harvinaisuuden (tai hinnan) mukaan. Luokat ovat harvinaiset, superharvinaiset, eeppiset, myyttiset, legendaariset ja kromaattiset. Rämäpäitä voi ostaa Tähtipolulta krediiteillä, joita taas saa Brawl Passista ja Pokaalipolulta. Niitä voi päivittää ja niille voi ostaa erilaisia asuja. Rämäpäille on saatavilla myös tähtivoimia (Star Power), varusteita (Gadgets) ja tehosteita (Gears). Niillä hahmot saavat uusia kykyjä. Varusteet ovat saatavilla tehotasosta 7, tähtivoimat tehotasosta 9 alkaen sekä tehosteet tehotasosta 10 alkaen. Suurin tehotaso on 11. Pelin aloitushahmo on Shelly.

 • Harvinaiset: El Primo, Barley, Poco, Rosa, Nita, Colt, Bull ja Brock
 • Superharvinaiset: Rico, Darryl, Penny, Carl, Jacky, Gus, Jessie, Dynamike, Tick ja 8-BIT
 • Eeppiset: Piper, Pam, Frank, Bibi, Bea, Nani, Edgar, Griff, Grom, Bonnie, Bo, Emz ja Stu
 • Myyttiset: Mortis, Tara, Gene, Max, Mr. P, Sprout, Byron, Squeak, Gray ja Willow
 • Legendaariset: Spike, Crow, Leon, Sandy, Amber, Meg ja Chester
 • Kromaattiset: Gale, Surge, Colette, Lou, Ruffs, Belle, Buzz, Ash, Lola, Fang, Eve, Janet, Otis, Sam, Buster, Mandy, R-T ja Maisie

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b c Brawl Stars Google Play. Viitattu 7.8.2018. (englanniksi)
 2. a b Brawl Stars App Store. Viitattu 24.7.2019. (englanniksi)
 3. Takahashi, Dean: Will Brawl Stars be Supercell’s next billion-dollar mobile game? VentureBeat. 23.6.2017. Viitattu 31.1.2018. (englanniksi)
 4. Lehtiniitty, Markus: Supercell julkaisi uuden pelinsä Suomessa – ladattavissa nyt iPhonelle ja iPadille Mobiili.fi. 18.1.2018. Viitattu 31.1.2018.
 5. Dotson, Carter: ‘Brawl Stars’ Android Soft Launch Now Available 26.6.2018. Touch Arcade. Viitattu 27.6.2018. (englanniksi)
 6. Global Launch Brawl Stars. 1.12.2018. Viitattu 3.2.2019. (englanniksi)
 7. Tapahtumat supercell.helpshift.com. Viitattu 11.5.2020. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]