Brandon Boyd

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brandon Boyd esiintymässä vuonna 2012.

Brandon Boyd (s. 15. helmikuuta 1976 Van Nuys, Kalifornia) alternative rock -yhtyeen Incubusin laulaja.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brandon Boyd kasvoi Kalifornian Calabasasissa. Hänen vanhempansa Dolly ja Charles, joilla molemmilla oli kokemusta viihdebisneksessä, kasvattivat hänestä taiteellista lapsesta saakka. Hänen nuorempi veljensä, Jason Boyd, on myös laulaja, hän laulaa yhtyeessä Audiovent.

Boyd valmistui Calabasas High Schoolista vuonna 1994, ja opiskeli Moorpark Collegessa kahden vuoden ajan, kunnes lopetti koulun ja alkoi soittaa musiikkia Incubusissa täysaikaisesti. Bändikaverinsa Boyd tunsi jo lapsuudestaan ja bändi harjoittelikin aluksi sen jäsenten autotalleissa. Boyd ei käynyt juurikaan laulutunneilla, mutta sanoi oppineensa niillä muutamalla kerralla kaiken tarvittavan kehittyäkseen eteenpäin. Hänen omaperäinen ja vahva äänensä ovatkin yksi Incubusin tunnusmerkeistä. Incubuksen kanssa Boyd on julkaissut tähän mennessä 5 studioalbumia, jotka kaikki menestyneet verrattaen hyvin niin Yhdysvalloissa kuin kansainvälisestikin.

Musiikin lisäksi Boyd tunnetaan kirjoistaan White Fluffy Clouds ja From the Murks of the Sultry Abyss, joissa hän kuvaa omia mietteitään ja jotka sisältävät myös runsaasti Boydin omaa kuvataidetta. Incubuksen ollessa parhaillaan arviolta noin puolentoista vuoden tauolla on Boyd aloittanut opiskelut paikallisessa yliopistossa opiskellen kuvataidetta. Hän piti ensimmäisen taidenäyttelynsä nimeltä Ectoplasm vuonna 2008.

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.