Brahms: The Boy II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brahms: The Boy II
Ohjaaja William Brent Bell
Käsikirjoittaja Stacey Menear
Tuottaja Tom Rosenberg
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 21. helmikuuta 2020
Kesto 86 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Brahms: The Boy II on vuonna 2020 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen kauhuelokuva, joka on jatkoa vuoden 2016 The Boy -elokuvalle.[1] Elokuvan on ohjannut William Brent Bell, ja käsikirjoituksesta vastaa Stacey Menear. Elokuvan yhtä pääosaa näyttelee Katie Holmes.[2]

Juoni lyhyesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perheen äiti Liza ja hänen poikansa Jude joutuvat ryöstön uhreiksi naamioituneiden miesten tunkeutuessa heidän kotiinsa. Murtovarkaat kolkkaavat Lizan ja Jude joutuu todistamaan äitinsä pahoinpitelyn. Liza kuitenkin selviää. Jude traumatisoituu ryöstöstä pahoin, ja lopettaa puhumisen. Hän käyttää vihkoa kommunikoidessaan vanhempiensa kanssa. Myös Liza kärsii painajaisista. Perhe päättää muuttaa Lontoosta Heelshiren kartanon vierastaloon. Tässä vaiheessa he eivät tiedä kartanon karmeasta historiasta.

Kun perhe on tutustumassa Heelshiren maihin, Jude lähtee yksin läheiseen metsään ja huomaa maasta pilkistävän nuken käden. Hän alkaa kaivaa maata ja löytää lapsenkokoisen posliininuken, jonka hän ottaa mukaansa. Jude aikoo pitää nuken ja puhdistaa sen kotonaan. Nukkea riisuttaessa, sen taskusta putoaa paperi, jossa on sääntöjä (esimerkiksi nukelle pitää antaa ruokaa, eikä vieraita sallita). Juden vanhemmat eivät halua hyväksyä nuken laatimia sääntöjä, jolloin talossa alkaa tapahtua kummia. Myöhemmin Jude alkaa puhua nukelle, mikä saa vanhemmat iloisiksi. Nukke kertoo nimekseen Brahms. Brahms käskee Juden olemaan kanssaan ikuisesti.

Roolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katie Holmes - Liza

Christopher Convery - Jude

Owain Yeoman - Sean

Ralph Ineson - Joseph

Daphne Hoskins - Sophie

Keoni Rebeiro - Will

Joely Collins - Mary

Oliver Rice - Liam

Anjali Jay - Dr. Lawrence

Natalie Moon - Pamela[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Brahms: The Boy II – elokuvan arvostelu Episodi.fi. Viitattu 22.7.2020.
  2. ”Brahms: The Boy II”.
  3. ”Brahms: The Boy II”.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]