Brag

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Brag eli kerskaus kehittyi Tudorien ajan englannissa primero-nimisestä pelistä. Sen jälkeen kerskauksesta on itsestään on lähtenyt liikkeelle pokeri eri muodoissaan, mutta alkuperäinen peli on yhä suosittu erityisesti Isossa-Britanniassa.

Bragissa pelaajille jaetaan kolme korttia joko kaikki kerralla tai kolmen panostuskierroksen aikana. Pelaajat asettavat panoksensa pottiin ja parhaan käden näyttävä pelaaja vie potin itselleen.

Bragissa korttien arvojärjestykset ja esiintymistiheydet poikkeavat jokseenkin muista pokeripeleistä. Korttien esiintymistiheydet ovat samat kuin seitsemän kortin avopokerissa lähtökorttien muodostamien vetojen esiintymistodennäköisyys.

Bragissa kaksinpelin voittoon riittää usein pelkkä korkea hai-kortti. Useaa vastustajaa vastaan kannattaa pelata vain vahvimmat kortit eikä heikoimmat värit ole usein kamalan suuria suosikkeja voittamaan suurta pottia. Suorat kannattaa pelata lähes aina erittäin aggressiivisesti monia vastustajia vastaan.

Pelin varianssi eli onnen osuuden heittely ei ole tässä pelissä suuri, sillä kädet ovat usein suuria suosikkeja toisiaan vastaan ja ns. bad beateja ei kärsitä niin paljoa.

Lähtökäsien arvojärjestykset parhaimmasta huonoimpaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kolmoset (esimerkiksi 444) (Bragissa kolme kolmosta on paras mahdollinen käsi)
  2. Värisuora (esimerkiksi JhQhKh)
  3. Suora (esimerkiksi 789)
  4. Väri (esimerkiksi 6hKhAh)
  5. Pari (esimerkiksi 227)
  6. Hai eli korkein kortti (esimerkiksi AJ2)