Brad Renfro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brad Renfron pidätyskuva vuodelta 2000

Brad Barron Renfro (25. heinäkuuta 1982 Knoxville, Tennessee15. tammikuuta 2008 Los Angeles, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja lapsitähti.

Ohjaaja Joel Schumacherin näyttelijöiden valitsija Mali Finn löysi Renfron elokuvaan Päämies, jossa tämä näytteli pääroolia Susan Sarandonin ja Tommy Lee Jonesin rinnalla. Elokuva oli yksi vuoden 1994 menestyneimpiä. Tämän jälkeen Renfro näytteli muun muassa elokuvissa Ghost World, Rohto ja Bully.

Renfron vanhemmat erosivat pojan ollessa vain viisivuotias, ja isoäidistä tuli pojan pääasiallinen huoltaja. Renfon koko elämä oli kamppailua päihteiden kanssa. Hän oli vain yhdeksänvuotias polttaessaan ensimmäistä kertaa hasista. Vasta 11-vuotiaana hän joi itsensä humalaan kesken koulupäivän ja tuli erotetuksi sieltä.

Renfro pidätettiin useita kertoja. Vuonna 1998 hän jäi kiinni huumeiden hallussapidosta, kun häneltä löydettiin kokaiinia ja marihuanaa. Vuonna 2000 Renfro yritti varastaa kaverinsa kanssa huvijahdin Floridassa. Pidätykset seurasivat toisiaan, ja Renfro vietti lyhyitä aikoja vankilassakin. Vuonna 2005 Renfro jäi jälleen kiinni yrityksestä ostaa heroiinia. Nuorukainen myönsi tuolloin käyttävänsä heroiinia ja opiaatteja. Renfo passitettiin elämänsä aikana useita kertoja vieroitukseen. [1]

Renfro löydettiin kuolleena asunnostaan Los Angelesissa 15. tammikuuta 2008. Hän oli kuollessaan 25-vuotias. Brad Renfron kuolinsyy oli heroiinin ja morfiinin yliannostus.[2]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suloisen lapsitähden elämä päättyi 12 vuotta sitten – kuoli hylättynä kotiinsa www.iltalehti.fi. Viitattu 2.5.2020.
  2. Drug overdose killed actor Renfro news.bbc.co.uk. BBC News. Viitattu 1.3.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.