Bounty (suklaapatukka)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo suklaapatukasta. Sanan muut merkitykset erillisellä täsmennyssivulla.
Halkaistu Bounty-patukka

Bounty on suklaapatukka, jota valmistaa Mars-konserni. Bounty sisältää kuivattua kookosta. Patukka on päällystetty maitosuklaalla. Se esiteltiin vuonna 1951.

Kookoksenmakuinen Bounty jakaa vahvasti mielipiteitä. Britanniassa tehdyn kuluttajatutkimuksen mukaan 52 prosenttia vastaajista pitää Bountya Celebrations-makeissekoituksen huonoimpana makeisena, kun taas 18 prosenttia ilmoitti sen lempimakeisekseen. 2020-luvun taitteessa Bountyn kritisointi sosiaalisessa mediassa sai Britanniassa aikaan sen, että Bounty poistettiin Mars-yhtiön suositusta Celebrations-joulukalenterista, jonka luukkujen takaa löytyy yhtiön suklaapatukoiden resepteillä tehtyjä pieniä konvehteja. Jouluna 2021 kalenteria ei tuotu lainkaan myyntiin, vain Celebrations-suklaarasia jossa Bounty oli yhä mukana. Kuluttajille kuitenkin tarjottiin mahdollisuus palauttaa rasian Bountyt ja vaihtaa ne maksutta Maltesers Teasers -konvehteihin. Lisäksi muun muassa kehitettiin Bounty-mainontaan kuvitteellinen ”yksinäisen Bounty-patukan” hahmo, joka mainoselokuvassa löytää ystäväkseen yhtä lailla syrjityn ruusukaalihahmon.[1][2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuominen, Petra: Valmistaja tarjoaa nyt Bounty-suklaan vihaajille ennennäkemättömän mahdollisuuden MTV Uutiset. 12.11.2021. Viitattu 7.12.2022.
  2. Tikkanen, Minttu: Iloisia uutisia Bountyn vihaajille - poistetaan maailmalla jo konvehtirasioista 4.11.2022. Voice.fi. Viitattu 7.12.2022.
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.