KBounce

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Bounce (peli))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bounce on myös joidenkin Nokian kännyköiden mukana tuleva peli
Tässä pelaaja on onnistunut eristämään pallon 1x1 kokoiseen tilaan.
Kuvassa seinä ei ole vielä kerennyt muodostua

KBounce on nopeutta, tarkkuutta ja arviointikykyä vaativa taitopeleihin kuuluva tietokonepeli. Peli on muunnelma alkuperäisestä versiosta nimeltään Jezzball.

Pelin tarkoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin ajatuksena on eristää pelilaudan alueesta 75 %. Joka kentän alussa pelaaja saa tietyn määrän elämiä. Pelin kulkua vaikeuttavat pelilaudan seinistä kimpoilevat pallot. Yleensä onkin kannattavaa eristää pallot mahdollisimman pienelle alueelle. Vaikeustason kasvaessa pallojen määrä lisääntyy. Pelissä on myös aikaraja, jonka ehtyessä peli on ohi.

Eristäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eristäminen tapahtuu jakamalla alue kahteen osaan joko pysty- tai vaakasuuntaan halkaisemalla. Pisteestä, josta halkaisu suoritetaan, lähtee kaksi seinää eri suuntiin yhtä suurella nopeudella. Jos pallo osuu muodostuvaan seinään seinä purkautuu ja pelaaja menettää yhden elämän. Muodostuvien seinien päissä on kuitenkin suojat, joista pallot kimpoilevat yleensä poispäin eivätkä aiheuta seinän purkautumista. Heti seinän pään osuessa pelialueen toiseen seinään, muodostuu sen ja lähtöpisteen välille pysyvä seinä.