Boom Beach

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Boom Beach
Boom Beach.jpg
Kehittäjä Supercell
Julkaisija Supercell
Jakelija Supercell
Julkaistu 27.3.2014[1]
Lajityyppi RTS-peli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 7[2], Apple: 9+[3]
Alusta Android, iOS
Hinnoittelutapa ilmainen[4]
Jakelumuoto Google Play, iTunes
Vaatimukset Android 4.0.3 tai uudempi[2]
iOS 7 tai uudempi[3]
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Boom Beach on Supercell-peliyhtiön luoma peli, jossa kehitetään omaa saaritukikohtaa ja taistellaan toisia vastaan. Pelissä on joitakin samoja ominaisuuksia kun Supercellin aiemmin luomassa Clash of Clans -pelissä. Se nousi nopeasti julkaisunsa jälkeen App Storen ilmaisten sovellusten TOP5-listalle.

Suomen 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Boom Beachiin lisättiin joulukuussa 2017 suomen kieli, eli mahdollisuus pelaajalle vaihtaa pelin kieleksi suomi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Supercell julkisti iOS:lle Boom Beachin beetaversion marraskuussa 2013 Kanadassa ja tammikuussa 2014 Australiassa.[4][5] Peli julkaistiin iOS:lle maaliskuussa 2014.[6] Android-versio julkaistiin aluksi vain Suomessa ja Saksassa kesäkuussa 2014.[7]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boom Beachissa rakennetaan omalle saarelle tukikohtaa. Niin kuin Clash of Clansissa, Boom Beachissa pelaaja on yksin, mutta voi liittoutua toisten pelaajien kanssa. Boom Beachin valuuttana ovat kulta ja jalokivet. Jalokiviä voi ostaa oikealla rahalla tai löytää kartalle ilmestyvistä arkuista. Jalokivillä voi ostaa muita resursseja sekä nopeuttaa rakennusten rakennusaikaa ja näin tehostaa pelaamistaan. Valuutan lisäksi pelissä olevia kerättäviä resursseja ovat mm. puu, kivi, rauta ja "taikakivet", joista pelaaja voi luoda erilaisia taikavoimia omaavia patsaita kyläänsä. Patsaat voivat esim. nopeuttaa resurssien saantia.

Kuten Clash of Clansissa, pelin tarkoituksena on rakentaa itselleen mahdollisimman hyvä tukikohta, joka kestää muiden pelaajien hyökkäykset, sekä kehittää mahdollisimman hyvät joukot ja tuhota muiden pelaajien kylät.[8] Kylien tuhoamisesta saa mitaleja, joita pelissä on tarkoitus kerätä. Mitaleja menettää, mikäli muut pelaajat onnistuvat tuhoamaan tukikohdan.

Muiden pelaajien lisäksi kartalla näkyy Boom Beachin NPC-pahis luutnantti Hammermanin tukikohdat, jotka pelaajan on tarkoitus myös tuhota.[4] Hammerman myös valtaa koko ajan pelaajaa ympäröivistä saarista puolueettomia NPC-kyliä, jotka pelaajan on tarkoitus yrittää vapauttaa. Kun pelaaja onnistuu vapauttamaan kylän, kyläläiset antavat hänelle vastineeksi resursseja ja he lähettävät pelaajalle pienen määrän kultaa säännöllisesti.

Kun pelaaja on tuhonnut Hammermanin tukikohdan, joka keskiviikko ja lauantai pelaajan kartalle tulee näkyviin toinen NPC Dr. Terror. Dr. Terrorin Terror Stage on tukikohta, joka pysyy näkyvissä 21 tuntia. Aina kun pelaaja tuhoaa Terror Stage -tukikohdan, sen tilalle tulee uusi vaikeampi Terror Stage. Tasoja on yhteensä 7. Terror Stagejen tuhoaminen antaa violetteja "taikakiviä" (engl. Dark Crystals), joista rakennettavat patsaat voivat mm. lisätä pelaajan aselaivan energiaa tai hyökkäyksien lopussa saatua resurssibonusta.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boom Beach on saanut kriitikoilta hyvän vastaanoton.[9] Gamezbo-sivusto kehui pelin ennakkovaikutelmia reilusti Clash of Clansia paremmiksi.[4] Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa pelin suosion yllättäneen yhtiönkin.[10] Boom Beach kohosi heti iOS-version julkaisupäivänä kymmenen ladatuimman iPhone-sovelluksen joukkoon 22:ssa maassa.[11] App Storessa pelin tähtiluokitus oli 4,5 viidestä.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Pitkänen, Manu: Supercellin uusi Boom Beach -peli tuli saataville Suomessa 27.3.2014. Puhelinvertailu. Viitattu 5.9.2014.
 2. a b Boom Beach Google Play. Viitattu 5.9.2014.
 3. a b c Boom Beach iTunes. Viitattu 5.9.2014.
 4. a b c d Kärkkäinen, Henrik: Tällainen on Supercellin uusi peli – vieläkö onnistuu hitinteko? 25.11.2013. Ilta-Sanomat. Viitattu 5.9.2014.
 5. Pietarila, Päivikki: Supercell-uutuus julkaistaan maaliskuussa 12.2.2014. Kauppalehti. Viitattu 5.9.2014.
 6. Clash of Clans dev releases Boom Beach Shacknews. Viitattu 11.4.2014. (englanniksi)
 7. Saarenoja, Panu: Uutinen: Suomalaismenestyjä Supercellin uutuuspeli julkaistiin Androidille 16.6.2014. Pelaajalehti. Viitattu 5.9.2014.
 8. Kärkkäinen, Henrik: Tekeekö Supercell uudet clashofclansit? Boom Beach tuli Suomeen 27.3.2014. Ilta-Sanomat. Viitattu 5.9.2014.
 9. Kärkkäinen, Henrik: Kääntyvätkö Supercellin uutuuden muikeat ennakkoarviot kassavirraksi? 13.2.2014. Ilta-Sanomat. Viitattu 5.9.2014.
 10. Lehto, Tero: Suomalaispeleillä menee taas lujaa - jo neljä peliä iPadille ladatuimpien kärkilistoilla USA:ssa 29.3.2014. Tekniikka&Talous. Viitattu 5.9.2014.
 11. Saarinen, Juhani: Supercellin tuore peli nousee kohti listakärkeä 29.3.2014. Helsingin Sanomat. Viitattu 5.9.2014.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.