Bones (2. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bones 2. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat ABC
Suomi MTV3 ja Sub
Ensimmäinen esitys 30. elokuuta 2006
Viimeinen esitys 16. toukokuuta 2007
Esitysten määrä 21

Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Bones toinen tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa ja sisälsi yhteensä 21 jaksoa.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pois raiteilta (The Titan on the Tracks)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 23 (1)
Tuotantokoodi: 2AKY01
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 30. elokuuta 2006
Käsikirjoittajat: Hart Hanson
Ohjaaja: Tony Wharmby
Vierailevat näyttelijät: Allison Dunbar - Brianna Lynch, Ray Wise - Rick Turco ja Christine Estabrook - Lisa Supek

Erikoisagentti Seeley Boothin ajaessa tri Brennania rikospaikalle, he keskustelevat Brennanin lomasta ja hänen päätöksestään jatkaa isänsä etsimistä tämän varoituksesta huolimatta (jaksossa Nainen menneisyydestä). He saapuvat rikospaikalle, jossa juna oli törmännyt raiteille parkkeerattuun autoon. Senaattori tapettiin ja ex-koripalloilija näytti olleen auton ratissa. Booth esittelee Brennannin tämän uudelle pomolle, tri Camille Saroyanille, jonka tri Goodman palkkasi oikeustieteellisen osaston johtajaksi Jeffersonian instituuttiin.

Brennanin kollegat tri Jack Hodgins ja Angela Montenegro ajattelevat Brennanin ansainneen viran oikeustieteellisen osaston johdossa. Angela huomaa Boothin ja Camillen käyttäytyvän toistensa seurassa kuten he tuntisivat entuudestaan.

Tapauksen tutkinnoissa paljastuu, että auton kuski oli Warren Lynch, entinen koripalloilija. Pian paljastuu, että Lynch oli heroiiniaddikti ja, että hän kuoli useita tunteja ennen kuin auto pysäköitiin raiteille. Zackin rekonstruoinnissa kuitenkin paljastuu ja Angelan kasvojen rekonstraatio paljastaa, että kuljettaja ei ollut Warren Lynch. Booth ja Brennan löytävät Lynchin sairaalasta. Tutkiessaan enemmän selviää, että Warren ja tämän yksityisetsivä, Rick Turco olivat osallisina juonen alusta saakkaa ansaitakseen rahaa.

Samaan aikaan mielipuoli, joka tappoi oman perheensä tappaa Brennanin äidin murhanneen miehen vankilassa. Kun Brennan saa selville isänsä käskeneen hakata vaimonsa murhaajan, Brennan alkaa miettiä onko hänen isänsä sittenkään hyvä ihminen ja pitäisikö hänen lakata etsimästä isäänsä. Kun Brennan vihdoin suostuu Boothin ehdotukseen puhua äidilleen ja laskea kukkia tämän haudalle, hän saa selville isänsä vierailleen haudalla ja kaipaavan syvästi vaimoaan.

Äiti ja lapsi (Mother and Child in the Bay)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 24 (2)
Tuotantokoodi: 2AKY02
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 6. syyskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Stephen Nathan
Ohjaaja: Jesús Salvador Treviño
Vierailevat näyttelijät: Ty Pantz - Parker, Tangie Ambrose - Faith Davis, Shane Johnson - Kyle Richardson, Sean McGowan - Drew, Kirsten Potter - Mary Corbis, Kate Norby - Karen Tyler, Jessica Capshaw - Rebecca Stinson, Jessica Wright - Tina Holmes, Jeff Austin - Michael Jules, Chris Conrad - Agentti, Caryn West - Patricia Campbell, Bruce French - Dennis Campbell ja Adam Lieberman - FBI:n agentti Sanders

Booth ja Brennan tutkivat naisen ja sikiön jäänteitä, jotka löydettiin Delaware Baysta. Juuri naimisiin menneen raskaana olleen naiseen mysteerinen katoaminen vuotta aikaisemmin oli ollut suuri valtakunnallinen uutinen ja naisen mies oli ollut tapauksen pääepäilty. Boothin ja Brennanin mennessä kuulustelemaan miestä tämä on kadonnut, jonka vuoksi Booth lähettää partion tämän perään. Booth ei pidä siitä, että hänen ex-tyttöystävänsä antaa heidän poikansa viettää niin paljon aikaa tämän poikaystävän kanssa.

Poika paketissa (The Boy in the Shroud)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 25 (3)
Tuotantokoodi: 2AKY03
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 13. syyskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Gary Glasberg
Ohjaaja: Sanford Bookstaver
Vierailevat näyttelijät: Kim Staunton - Suzanne Lawler, Tara Karsan - Dianne Child, Dylan McLaughlin - Alex Morris, Scotty Leavenworth - Carter, Tom Choi - FBI:n agentti, Brandon Smith - Lapsi #1, Pamela Tyson - Fran Duncan, Kathleen Gati - Rouva Krane, Jon Sklaroff - Kevin Duncan, William Bumiller - Herra Krane ja Lean Pipes - Kelly Morris

Jäteautosta löytyy nuoren miehen ruumis, joka on ollut kadoksissa lähes kolme viikkoa. Kun tutkimukset paljastavat nuoren kasvattivanhempien kasvattaman tytön olevan pääepäilty, Brennan ei pidä siitä kuinka muu tiimi panee kaiken vastuun kasvattiohjelman niskoille - jonka osana hän on itsekin ollut. Jännitteet kasvavat Camillen ja Brennanin välillä.

Paljon pelissä (The Blonde in the Game)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 26 (4)
Tuotantokoodi: 2AKY04
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 20. syyskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Noah Hawley
Ohjaaja: Brian Spicer
Vierailevat näyttelijät: Christie Lynn Smith - Caroline Epps, Heath Freeman - Howard Epps, Jim Jansen - Grant Hathaway, Gregory Scott Cummins - Henry Gerber, Tarah Paige - Helen Majors, Rodney Lane Holland - Gil Lappin, Dohn Norwood - Ranger ja Irene Roseen - Sisar Karen Dunne

Kaivettuaan maasta nuoren tytön luurangon, Booth ja Brennan tajuavat etteivät käsittele tavallista tapausta. Laboratoriossa varmistetaan, että murhaaja on kuolemaan tuomittu mies, jonka he nappasivat edellisen tapauksen yhteydessä. Ruumiista löytyy johotlanka, joka johtaa toisen uhrin luo - joka on vain viikon vanha. Brennanin ja tiimin täytyy selvittää kryptisten johtolankojen merkitys löytääkseen sarjamurhaajan apulaisen. Asiat muutuvat pahemmiksi kun tiimi saa selville seuraavan uhrin olevan vielä hengissä. Kaikkien täytyy testata rajojaan kilpaillessaan kelloa vastaan ennen kuin nuoresta tytöstä tulee seuraava uhri.

Lipeästä löytyy totuus (The Truth in the Lye)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 27 (5)
Tuotantokoodi: 2AKY05
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 27. syyskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Scott Williams
Ohjaaja: Stephen DePaul
Vierailevat näyttelijät: Bruce Nozick - Pete Valera, Keri Lynn Pratt - Chloe, Bridger Palmer - Ray Seever, Susan Santiago - Lila Turner, Nathan Dean - Agentti Charlie, Melinda McGraw - Gail Seever ja Jessica Capshaw - Rebecca Stinson

Mies löydetään kemikaaleilla täytetystä kylpyammeesta, joka johtaa tiimin miehen suojelemien salaisuuksien luo. Tapaus monimutkaistuu kun Booth ja Brennan saavat selville, että uhrilla oli kaksi vaimoa joilla oli lapsia sekä raskaana oleva tyttöystävä. Pian he saavat tietää, että tapaukselle on kaksi epäiltyä, joilla on sama motiivi.

Nainen sviitissä (The Girl in Suite 2103)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 28 (6)
Tuotantokoodi: 2AKY06
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 4. lokakuuta 2006
Käsikirjoittajat: Christopher Ambrose
Ohjaaja: Karen Gaviola
Vierailevat näyttelijät: Cerina Vincent - Tarjoilija Denise, Danny Woodburn - Alex Radziwell, Bertila Damas - Tuomari Dolores Ramos, Laura Leigh Hughes - Jill Winokur, Andres Londono - Antonio Ramos, Carlos Lacamara - Juan Ramos ja John Kassir - Lawrence Melvoy

Booth ja Brenna tutkivat hotellissa tapahtuneen räjähdyksen aiheuttamaa kuolemaa. Asiat mutkistuvat kun tapauksen pääepäilty ilmenee olevan diplomaattisen immuniteetion suojelema.

Kultakutri (The Girl with the Curl)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 29 (7)
Tuotantokoodi: 2AKY07
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 1. marraskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Karine Rosenthal
Ohjaaja: Thomas J. Wright
Vierailevat näyttelijät: Jim Hanna - Vartija, Jenny Stewart - Kilpailija, Kali Rocha - Jackie Swanson, Brent Jennings - Valvoja, Amanda Carlin - Donna Farrell, Mary Gordon Murray - Charlotte Craft, Madison Davenport - Megan, Ariel Winter - Liza, Grace Fulton - Hailey Farrell, Lisa Thornhill - Kristen Mitchell, Jason Matthew Smith - Dave Swanson, Emerica Elan Rogers - Brianna Swanson ja Kyle Gailner - Jeremy Farrell

Tiimi tutkii 9-vuotiaan lapsimissin kuolemaa. Tytön kanssa kilpailleiden tyttöjen vanhemmista ja sisaruksista tulee pian mahdollisia epäiltyjä. Brennan tekee suuren virheen kun hän ja Booth vierailevat steppauskurssilla, josta he luulevat löytävänsä tietoa tappajasta. Hodgins ja Angela menevät treffeille, jotka sujuvat melko hyvin, vaikka kaikki muut sitä epäilivätkin.

Viva Las Vegas (The Woman in the Sand)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 30 (8)
Tuotantokoodi: 2AKY08
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 8. marraskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Elizabeth Benjamin
Ohjaaja: Kate Woods
Vierailevat näyttelijät:

Kun viisi vuotta aikaisemmin kadonneen liittovaltion syyttäjän luuranko löydetään aavikolta Las Vegasin läheltä, tiimin epäilykset kohdistuvat gangstereihin. Pian tiimi löytää naisen ruumiin vain muutaman jaardin päästä syyttäjän ruumiista, ja epäilevät saman henkilön murhanneen molemmat. Naisen vammat saavat Brennanin uskomaan, että nainen kärsi väkivallasta elinaikanaan. Kun uhrin mies kieltää satuttaneensa vaimoaan, tiimi johdetaan Vegasiin, jossa nimetön johtolanka vie heidät vedonlyönnin ja alamaailman taisteluklubin maailmaan, jossa Booth ja Brennan toimivat peitetehtävässään. Yrittäessään selvittää mysteerin Booth riskeeraa oman henkensä.

Haudankaivaja (Aliens in a Spaceship)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 31 (9)
Tuotantokoodi: 2AKY09
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 15. marraskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Janet Tamaro
Ohjaaja: Craig Ross Jr.
Vierailevat näyttelijät:

Viisi vuotta aikaisemmin kidnapattujen teini-ikäisten kaksospoikien ruumiiy löydetään. Booth ja Brennan seuraavat Haudankaivajan tunnetun kuuluisan sarjamurhaajan jättämiä johtolankoja. Hänen tyylinsä on kidnapata ja haudata uhrinsa, jonka jälkeen hn vaatii lunnaita. Jos lunnaita ei makseta, uhrit jätetään kuolemaan. Tutkimusten aikana Brennanista ja Hodginsista tulee sarjamurhaajan viimeisimmät uhrit ja heidän täytyy ratkaista oma kidnappaamisensa maanalaisesta haudasta käsin.

Synkkä metsä (The Headless Witch in the Woods)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 32 (10)
Tuotantokoodi: 2AKY10
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 29. marraskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Stephen Nathan & Karine Rosenthal
Ohjaaja: Tony Wharmby
Vierailevat näyttelijät:

Tutkimusten johtaessa valokuvaajaopiskelijan kuolemaan, joka työskenteli 1700-luvulla metsissä vainonneen päättömän noidan legendasta kertovan dokumentin parissa, Brennanin ja uhrin veljen välille syntyy vahva side. Booth ja Brennan keskustelevat työn ja yksityiselämän sekoittamisesta.

Petturin palkka (Judas on a Pole)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 33 (11)
Tuotantokoodi: 2AKY11
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 13. joulukuuta 2006
Käsikirjoittajat: Hart Hanson
Ohjaaja: David Duchovny
Vierailevat näyttelijät:

Booth ja Brennan käsketään tutkimaan murhapaikkaa, josta löydettiin miehen ruumis jonka sisäelimet oli poistettu ja joka oli poltettu ja ripustettu liittovaltion rakennuksen katolle. Ruumiista lötdetyt todisteet johtavat 30 vuotta vanhaan tapaukseen ja Brennanin isään. Samaan aikaan Zack täydentää väitöskirjaansa ja pyytää apua kollegoiltaan.

Vankilapalo (The Man in the Cell)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 34 (12)
Tuotantokoodi: 2AKY12
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 31. tammikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Noah Hawley
Ohjaaja: Jesús Salvador Treviño
Vierailevat näyttelijät:

Booth ja Brennan käsketään sarjamurhaaja Howard Eppsin selliin tunnistamaan sellistä löytynyt ruumis. Heidän yllätyksekseen hiiltyneet jäännökset eivät kuulu Eppsille. Pian selviää, että Epps on paennut ja on matkalla kostamaan. Kostoon liittyy muun muassa Boothin nuori poika, Parker. Tapauksen vaarallisuuden vuoksi Brennan saa FBI:n suojelun puolelleen. Cam hengittää myrkkykaasua suorittaessaan ruumiinavausta, jonka vuoksi hänen henkensä joutuu vaaran.

Alligaattorin välipala (The Girl in the Gator)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 35 (13)
Tuotantokoodi: 2AKY13
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 7. helmikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Scott A. Williams
Ohjaaja: Allan Kroeker
Vierailevat näyttelijät:

Brennanin täytyy toimia toisen FBI:n agentin kanssa - agentti Sullivanin - Boothin jouduttua terapiaan. He tutkivat college-opiskelijan kuolemaa, joka otti osaa "Hottie Student Body" videoon ja jonka ruumis löytyi alligaattorin sisältä. Sulliva pyytää Brennania ulos.

Kartanon herra (The Man in the Mansion)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 36 (14)
Tuotantokoodi: 2AKY14
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 14. helmikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Christopher Ambrose
Ohjaaja: Dwight H. Little
Vierailevat näyttelijät:

Booth ja Brennan tutkivat kuolleena kotoaan löydetyn Terence Bacroftin, yhden Jeffersonian suurimman lahjoittajan kuolemaa. Hodgins vaarantaa laboratorion maineen poistaessaan johtolankoja, jotka saattaisivat yhdistää hänet Bancroftin perheeseen ja koko tapaukseen. Tämän vuoksi Brennanin täytyy tehdä tärkeä päätös tiimistään. Booth jatkaa terapiassa käyntiä, vaikka saikin tri Wyattilta luvan käyttää taas asettaan.

Kirjamurhat (The Bodies in the Book)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 37 (15)
Tuotantokoodi: 2AKY15
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 14. maaliskuuta 2007
Käsikirjoittajat: Karine Rosenthal
Ohjaaja: Craig Ross Jr.
Vierailevat näyttelijät:

Kun Brennanin uudesta kirjasta tulee suuri hitti, murha osoittautuu kirjassa ensimmäisenä tapahtuvan murhan jäljitelmäksi. Kun kaksi muutakin ruumista osoittautuu kirjassa esiintyneiden tapojen mukaan murhatuiksi, Brennan uskoo kaikkien kolmen murhan olleen eri henkilöiden suorittamia.

Luuton morsian (The Boneless Bride in the River)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 38 (16)
Tuotantokoodi: 2AKY16
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 21. maaliskuuta 2007
Käsikirjoittajat: Gary Glasberg
Ohjaaja: Tony Wharmby
Vierailevat näyttelijät:

Tiimi tutkii aasialaisen naisen kuolemaa, joka löydettiin luuttomana joesta. Sully ehdottaa Brennanille jotain jota tämä ei odottanut.

Pappi hautausmaalla (The Priest in the Churchyard)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 39 (17)
Tuotantokoodi: 2AKY16
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 28. maaliskuuta 2007
Käsikirjoittajat: Lyla Oliver
Ohjaaja: Scott Lautanen
Vierailevat näyttelijät:

Vesijohto rikkoutuu keskellä hautausmaata, jonka vuoksi arkut nousevat maan pinnalle. Brennan kutsutaan tunnistamaan jäänteet, jotta ne voitaisiin uudelleen haudata. Tutkiessaan jäänteitä Brennan saa selville, että osa jäänteistä on ollut haudattuna vain viisi päivää, vaikka hänelle kerrottiin ettei hautausmaalle olla haudattu ketään 50 vuoteen. Samaan aikaan Booth päättää tuoda Brennanin terapiaan, jotta he voivat selvittää suhdettaan. Asiat Hodginsin ja Angelan välillä muuttuvat kiihkeiksi Hodginsin tehdessä rohkean teon.

Betonipalttoo (The Killer in the Concrete)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 40 (18)
Tuotantokoodi: 2AKY18
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 4. huhtikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Dean Widenmann
Ohjaaja: Jeff Woolnough
Vierailevat näyttelijät:

Booth ja Brennan tutkivat betonista löydettyä osittaista luurankoa. Booth arvelee syyllisen olevan rikollisperheen jäsen - Hugh Kennedy -, mutta kun hän kuulee, että Hugh poltettiin kuolleeksi autossa asiat monimutkaistuvat. Booth saa selville, että Hugh on itse asiassa elossa, mutta joutuu pian tämän kidnappaamaksi. Brennanin täytyy löytää Booth ennen kuin tämä loukkaantuu, mutta se osoittautuukin luultua vaikeammaksi ja lopulta Brennan tekee uskomattomia tekoja vain pelastaakseen Boothin.

Arvoitus avaruudesta (Spaceman in a Crater)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 41 (19)
Tuotantokoodi: 2AKY19
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 2. toukokuuta 2007
Käsikirjoittajat: Elizabeth Benjamin
Ohjaaja: Jeannot Szwarc
Vierailevat näyttelijät:

Salaperäinen kuollut mies löydetään kraatterista ruumis litistyneenä aivan kuin hän olisi tippunut taivaalta. Brennan ja Booth yrittävät saada selville kuka mies oli Hodginsin päätellessä kyseessä olevan avaruusolentoja sisältävä salaliitto. Booth ja Brennan saavat selville, että mies oli astronautti ja vaikeaselkoinen tapaus alkaa selvitä.

Hehkuva luuranko (Glowing Bones in the Old Stone House)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 42 (20)
Tuotantokoodi: 2AKY20
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 9. toukokuuta 2007
Käsikirjoittajat: Stephen Nathan
Ohjaaja: Caleb Deschanel
Vierailevat näyttelijät:

Vanhasta kivitalosta löydetään hohtavia luita jolloin Brennan ja Booth kutsutaan tutkimaan tapausta. He pitävät tapausta outona kun paljastuu, etteivät luut ole radioaktiivisia eikä heillä ole hohdolle muuta selitystä. Kun uhri tunnistetaan tiimi yrittää selvittää murhatavan.

Haaveilija lätäkössä (Stargazer in the Puddle)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 43 (21)
Tuotantokoodi: 2AKY21
Ensiesitys Suomessa:
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 16. toukokuuta 2007
Käsikirjoittajat: Hart Hanson
Ohjaaja: Tony Wharmby
Vierailevat näyttelijät:

Nuoren naisen mädäntynyt ruumis löydetään ostoskärryistä, mutta ikääntymissairauden vuoksi Angela rekonstruoi hänet 80-vuotiaaksi naiseksi. Booth ja Brennan tutkivat tapausta ja heidät johdetaan uhrin entisen huoltajan luokse, mutta johtolanka on hatara ja heillä on ongelmia saada selville kuka tappaisi nuoren viattoman naisen. Samaan aikaan Max Keenan, Brennanin isä näyttäytyy mukanaan tietoa menneisyydestä. Hodgins ja Angela kävelevät pitkin alttaria, mutta kaikki ei suju kuten piti.