Boise City (Oklahoma)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Boise city on Yhdysvaltain Oklahoman sijaitsevan Cimarronin piirikunnan pääkaupunki. Sen väkiluku oli 1 127 vuonna 2015, joka tarkoittaa 11.0% laskua vuoden 2010 väkiluvusta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boise city perustettiin vuonna 1908. Kaupungin nimen synnystä on kolme eri teoriaa, joista ensimmäinen on se, että kaupunki on nimetty sisällissodan sankarin Boicen mukaan. Toinen vaihtoehto on, että kaupunki on nimetty Idahon pääkaupungin Boisen mukaan. Kolmas vaihtoehto on, että se on nimetty Boise Cattle Companyn mukaan, joka pitää alueella karjaa. Toisen maailmansodan aikana yhdysvaltalainen lentäjä pommitti vahingossa kaupunkia harjoitusten aikana. Kukaan ei loukannut itseään eikä kaupunki tuhoutunut.

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupungin pinta-ala on 3.4 neliökilometriä. Kaupungissa sijaitseva koko piirikuntaa palveleva Boise City Airport-lentokenttä sijaitsee noin 6,4 kilometriä kaupungista pohjoiseen.

Väestö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupungissa oli 752 asuntoa vuonna 2000, joka tarkoittaa että jokaisessa asunnossa asuu keskimäärin 1,97 ihmistä. Boise cityn mediaani-ikä on 41 vuotta. Jokaista 100 naista kohden on 90.4 miestä.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Boise city, Oklahoma