Bob Clark

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bob Clark
Henkilötiedot
Koko nimi Benjamin Clark
Syntynyt5. elokuuta 1939
New Orleans, Louisiana, USA
Kuollut4. huhtikuuta 2007 (67 vuotta)
Pacific Palisades, Los Angeles, Kalifornia, USA
Näyttelijä
Merkittävät roolit Joulutarina, ohjaus, (1983)
Kuuma nuoriso, ohjaus, (1982)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Benjamin "Bob" Clark (5. elokuuta 1939 New Orleans, Louisiana, Yhdysvallat4. huhtikuuta 2007 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Hänen tunnetuin työnsä oli vuonna 1983 ilmestynyt jouluelokuva, Joulutarina, jonka hän ohjasi ja käsikirjoitti yhdessä Jean Shepherdin kanssa. Hänen ensimmäinen menestyksensä oli kuitenkin vuonna 1982 ilmestynyt nuorisoelokuva Kuuma nuoriso, johon hän ohjasi ja käsikirjoitti myös jatko-osan Villit fiftarit – Porky's II.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark syntyi New Orleansissa, mutta kasvoi Floridan Fort Lauderdalessa. Hän kasvoi köyhissä oloissa, sillä hänen isänsä kuoli Bobin ollessa lapsi ja hänen baarimikko-äitinsä joutui elättämään yksin. Käydessään Catawba Collegea, filosofia pääaineenaan, hän voitti jalkapallostipendin Michiganiin Hillsdalen Collegeen. Myöhemmin hän opiskeli teatteria Miamin yliopistossa ja kieltäytyi, tarjouksista huolimatta, pelaamasta jalkapalloa ammattilaisena.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clark aloitti uransa kauhuelokuvilla. 1970-luvun alussa ilmestyi hänen ensimmäinen elokuvansa, Children Shouldn't Play with Dead Things (1972), joka oli yhdistelmä komediaa ja visuaalista kauhua.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.