Blitzkrieg (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blitzkrieg
Kehittäjä Nival Interactive
Julkaisija CDV
1C Company
Virtual Programming (OS X)
Jakelija Steam, Humble Store ja GOG.com
Suunnittelija Dmitry Devishev
Alexander Vinnikov
Boris Yulin
Igor Petukhov
Serge Orlovsky
Pelisarja Blitzkrieg
Pelimoottori Enigma
Julkaistu
  • 4. kesäkuuta 2003
Lajityyppi reaaliaikainen strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T
Alusta Microsoft Windows, OS X
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Blitzkrieg on saksalaisen CDV:n ja venäläisen 1C Companyn kehittämä toiseen maailmansotaan perustuva reaaliaikainen strategiapeli. Peli julkaistiin kesäkuussa 2003 Microsoft Windowsille ja OS X:lle. Pelin jatko-osa Blitzkrieg 2 julkaistiin vuonna 2005.

Blitzkriegissä pelaaja ohjaa panssarivaunuja, jalkaväkeä, tykistöä ja ilmavoimia länsiliittoutuneiden, Saksan tai Neuvostoliiton puolella.

Pelin kampanjat etenevät kronologisessa järjestyksessä tärkeimmistä toisen maailmansodan taisteluista toiseen. Pelissä ei ole tukikohdan rakentamista. Alussa on käytettävissä pieni osasto, jonka avuksi saa kutsuttua lisävoimia.

Strategiaa ja ominaisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ei useiden muiden strategiapelien tapaan ole tukikohdan rakentelua. Se perustuu pitkälti realistisuuteen ja realistisiin suhteisiin – Blitzkrieg saattaa jopa olla verrattavissa eräänlaiseen toiseen maailmansotaan sijoittuvaan simulaattoriin. Yksiköt ovat 1:1 suhteessa todellisuuteen ja pelissä eri aselajien toimiminen yhteen on hyvin tärkeää.

Pääasiassa eri aselajeja ovat jalkaväki, panssarit, tykistö sekä ilmavoimat (joko tykistöön tai ilmavoimiin lasketaan mukaan it-yksiköt). Aselajeja voidaan käyttää hyvin realistisen tuntuisesti yhteen, esimerkiksi jalkaväen rynnäkkö ilman panssareiden tuomaa suojaa ja tukea johtaa useimmiten suuriin tappioihin ja kaaokseen pelikentällä. Myös ammusvarastojen pitäminen suojatta (it-yksiköt) saattaa johtaa vihollisen ilmavoimien estämättömään hyökkäykseen ja logistiikan tuhoutumiseen. Omat ilmavoimat taas tarjoavat merkittävää apua sekä jalkaväelle että panssareille.

Ilmavoimat kykenevät pelissä suorittamaan viidenlaisia operaatioita: tiedustelu-, pommitus-, syöksypommitus-, maahanlasku- ja ilmatilaoperaatioita (hyökkäys viholliskoneiden kimppuun).

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blitzkrieg-peliin on runsaasti lisäosia ja sen moottoria on käytetty useissa itsenäisissä peleissä. Näistä yksi esimerkki on suomalais-venäläisen ryhmän tekemä talvisotaan sijoittuva Talvisota: Icy Hell.

  • World War I on Blitzkriegiin pohjautuva, ensimmäiseen maailmansotaan sijoittuva oma pelinsä. Peli on 1C Companyn julkaisema ja Dark Foxin kehittämä.
  • Talvisota: Icy Hell on suomalais-venäläisen ryhmän kehittämä ja julkaisema Blitzkrieg-pohjainen peli, joka sijoittuu talvisotaan.
  • Stalingrad on yhteen sodan merkittävimmistä kaupunkitaisteluista sijoittuva oma pelinsä tai itsenäinen lisäosa. Se sisältää sekä Neuvostoliiton että Saksan kampanjat.
  • Cuban Missile Crisis: The Aftermath
  • Mission Barbarossa ja Kursk ovat kaksi erillistä peliä, jotka sijoittuvat nimiensä mukaisiin sodan tapahtumiin.
  • Blitzkrieg: Burning Horizon
  • Blitzkrieg: Rolling Thunder
  • Blitzkrieg: Green Devils
  • Blitzkrieg: Operation ”North”

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.