Black Widow (Iggy Azalean kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Black Widow”
Iggy Azalea ft. Rita Ora
Singlen ”Black Widow” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta The New Classic
 Nauhoitettu  Marraskuu 2013-tammikuu 2014; Record Plant ja Westlake Recording Studios (Los Angeles); Jungle City Studios (New York)
 Julkaistu 8. heinäkuuta 2014
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Stargate, Tim Blacksmith, Danny D.
 Tyylilaji hip hop, rap, underground rap
 Kesto 03.23
 Levy-yhtiö Def Jam
Iggy Azalean muut singlet
No Mediocre
2014
”Black Widow”
2014
Booty
2014
Rita Oran muut julkaisut
I Will Never Let You Down
2014
”Black Widow”
2014
Grateful
2014

Black Widow on australialaisräppäri Iggy Azalean kappale hänen The New Classic-debyyttialbumilta. Kappaleella esiintyy myös brittiläinen laulaja-lauluntekijä Rita Ora ja sen sanoitukset kertovat koston ja feminismin tavoitteista epäonnistuneessa romanttisessa parisuhteessa. "Black Widown" sanoittivat Azalea, Katy Perry, Sarah Hudson, Benny Blanco sekä duo Stargate; viimeisin myös tuotti kappaleen. Kappale lähetettiin lukuisille Yhdysvaltain radioasemille The New Classic-albumin viidentenä singlenä 8. heinäkuuta 2014 ja kappaleeseen liittyvä musiikkivideo julkaistiin 13. elokuuta 2014. Kappale on saavuttanut Yhdysvalloissa Billboard Hot 100-listan kolmannen sijan, muodostuen hänen kolmanneksi kymmenen parhaan joukkoon päässeeksi kappaleeksi, seuraten "Fancyä" sekä "Problemia". Kappaleesta tuli myös Oran ensimmäinen kolmen parhaan joukkoon päässyt kappale Yhdysvalloissa. Se on saavuttanut myös Britannian singlelistan neljännen sijan sekä päässyt 15. sijalle Australiassa.

Alun perin kappaleen oli tarkoitus tulla osaksi Perryn neljännen, Prism-studioalbumin kappalelistaa, mutta hän kuitenkin antoi lopulta kappaleen viimeisteltäväksi Azalealle. "Black Widowia" on kuvailtu genreltään "trapin jäljittelijäksi", sisältäen pahaenteisen steel pan rytmin, raskaan basson sekä harvan iskun. Kappaleen sanoitukset ovat joutuneet musiikkikriitikkojen kritisoinnin kohteeksi, joiden sanottiin olevan samankaltaisia Perryn "Dark Horsen" kanssa. Muut journalistit yllättyivät sen iskutahdista sekä Azalean ja Oran sanoista. "Black Widow" menestyi hyvin digitaalimyyntilistoilla The New Classic-albumin julkaisuviikolla. Tilastojen mukaan ennen singlejulkaisua kappale saavutti Isossa-Britanniassa listan 91.- sekä Australiassa listan 86. sijalle, päästen samalla myös muutamille muille listoille. Azalea on esittänyg kappaleen livenä osana hänen ensimmäistä kiertuetta, The New Classic Touria. Kappale on myös liitetty osaksi Just Dance 2015-peliä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Black Widow (song)
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.