Bim mustakorva (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bim mustakorva
Белый Бим Чёрное ухо
Ohjaaja Stanislav Rostotski
Käsikirjoittaja Stanislav Rostotski ja Gavril Trojepolski
Säveltäjä Andrei Petrov
Kuvaaja Vjatšeslav Šumski
Pääosat Vjatšeslav Tihonov
Valmistustiedot
Valmistusmaa Neuvostoliitto
Tuotantoyhtiö Gorkin elokuvastudio
Ensi-ilta 1977
Kesto 2 h 52 min
Alkuperäiskieli venäjä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Bim mustakorva (ven. Белый Бим Чёрное ухо, Belyi Bim – tšornoje uho) on neuvostoliittolainen elokuva vuodelta 1977, joka perustuu Gavril Trojepolskin samannimiseen romaaniin. Se sai parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokkuuden.

Yksinäinen sotaveteraani Ivan Ivanovitš hankkii gordoninsetterin pennun, jolla on mustat korvat ja vaalea turkki. Hän nimeää sen Bimiksi ja kouluttaa siitä metsästyskoiran. Ivanin ja Bimin yhteiselo on mukavaa, mutta eräänä päivänä Ivanin sodassa saama sirpale aiheuttaa hänelle sairauskohtauksen. Ivan lähetetään Moskovaan leikattavaksi, ja naapurit jäävät huolehtimaan Bimistä. Bim kuitenkin karkaa etsimään isäntäänsä ja matkallaan se kohtaa niin hyviä kuin pahojakin ihmisiä.

Elokuvan näki sen ilmestymisvuonna yli 20 miljoonaa katsojaa. Se sai Neuvostoliiton parhaan elokuvan tittelin ja se palkittiin kristallimaapallolla Karlovy Varyn elokuvajuhlilla. Vuonna 1980 ohjaaja Stanislav Rostotski ja kirjan kirjoittanut Gavril Trojepolski vastaanottivat Leninin palkinnot.[1]

  1. Rumbin, Hanne-Mari: Bim mustakorva Elokuvaosasto Mahorkka ja Siansorkka ry. Suomi–Venäjä-Seura. Viitattu 11.11.2014.