Bill Atkinson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bill Atkinson ja Jolene Shong

Bill Atkinson (s. 1951) on yhdysvaltalainen sovelluskehittäjä ja valokuvaaja. Atkinson työskenteli Apple Computerilla vuosina 1978–1990. Hän opiskeli Kalifornian yliopistossa San Diegossa, jossa eräänä professorina toimi Jef Raskin (hänen myöhempi esimiehensä Applella), sekä Washingtonin yliopistossa, josta hän valmistui.

Atkinson työskenteli sekä Apple Lisa- että Macintosh-projekteissa, kehittäen graafista näyttöä hyödyntäviä sovelluksia[1]. Lisa-projektia varten Atkinson ja Andy Hertzfeld kehittivät QuickDraw-grafiikkakirjaston, josta tuli pohja Applen kaikille tuleville multimediasovelluksille[2]. Atkinson oli mukana myös monien muiden, suosittujen graafisten sovellusten kehittämisessä. Näitä olivat esimerkiksi HyperCard[3], ensimmäinen suurta suosiota saanut hypermediajärjestelmä, ja MacPaint-piirto-ohjelma.

Vuonna 1990 Atkinson jätti Applen ja oli mukana perustamassa General Magic -yritystä. Vuodesta 1996 saakka Atkinson on toiminut päätoimisena luontovalokuvaajana.

  1. Andy Hertzfeld, Square Dots, Folklore.org Luettu 26.9.2006. (englanniksi)
  2. Round Rects Are Everywhere!, Folklore.org Luettu 26.9.2006. (englanniksi)
  3. Matthew Lasar: 30-plus years of HyperCard, the missing link to the Web 25.5.2019. Ars Technica. Viitattu 28.5.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]