Bibi Blocksberg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bibi Blocksberg on saksalainen lasten radiokuunnelma, jonka on luonut Elfie Donelly. Pääosassa on teini-ikäinen tyttö nimeltä Bibi Blocksberg, joka on noita.

Bibi, joka mielellään pilailee, kokee monia seikkailuita ystäviensä kanssa. Taikuudella on keskeinen rooli sarjassa, ja tämä johtaa usein siihen, että Bibin äiti (myös noita) joutuu selvittämään tilanteen. Bibi joutuu usein hankaluuksiin Neustadtin pormestarin kanssa, joka esitetään laiskana ja epäkelpona.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bibi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bibi (Brigitte) on 13-vuotias tyttö, joka mielellään käyttää taikavoimiaan pilaillakseen ihmisten kustannuksella. Hänen luutansa nimi on Kartoffelbrei (perunamuusi). Bibi on hyvin ystävällinen ja pelastaa tilanteen monissa jaksoissa.

Bibin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bibin vanhemmat ovat Bernhard ja Barbara Blocksberg. Barbara on myös noita, ja hänen luutansa nimi on Baldrian. Hän ei osaa kokata, tai edes taikoa, ruokaa, minkä vuoksi hänen perheensä usein vitsailee hänen tarjoamansa ruoan kustannuksella. Barbara on asettanut tyttärelleen rajoituksia taikuuden käytön suhteen mutta tämä ei juuri koskaan tottele niitä. Berhnardilla ei ole taikavoimia, koska niitä on vain naisilla. Hän haluaisi ihan tavallisen perheen ja muistuttaa siitä joka jaksossa. Kuitenkin hän on ylpeä noidistaan, vaikkakin usein riitaantuu Barbaran kanssa,

Monika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monika on Bibin paras ystävä. Hän oli ensin epäsuosittu koulussa, mutta kun Bibi sai selville että hänellä on ongelmia perheensä kanssa, hän ystävystyi hänen kanssaan.

Marita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marita on myös Bibin ystävä. Heillä on joskus riitoja mutta he kokevat monia seikkailuja yhdessä.

Florian[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Florian on Bibin ystävistä ainoa poika ja tietokoneguru. Hän on auttanut Bibiä hautomaan dinosaurusmunan.

Pormestari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neustadtin pormestari tekee mielellään suuria lupauksia mutta haluaa kuitenkin aina pelkkää rahaa. Hänellä on puhehäiriö ja siksi hän kutsuu Bibiä "Blocksbergiksi". Hänellä on suuri ruokahalu ja hän on siksi hyvin lihava. Hän on usein epäkohtelias sihteeriään Pichleriä kohtaan. Hän ei kuitenkaan ole paha vaan hänellä on hyvä sydän.

Karla Kolumna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karla Kolumna on toimittaja joka mielellään raportoi Bibin seikkailuista.

Flauipaui[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flauipaui on Bibin noitaystävä. Hän on hyvin turhamainen ja mielellään hoitaa ulkonäköään. Hänellä on ongelmia taikuuden opettajiensa kanssa koska hän ei osaa läksyjään. Hänen luutansa nimi on Gänseblümchen (kaunokainen).

Schubia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schubia Wanzhaar on punknoita. Hänellä on vihreä tukka ja moottoriluuta nimeltä Kawakasi. Hän on hyvin itsevarma ja joutuu usein hankaluuksiin taikuuden opettajiensa kanssa.

Thunderstormit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cecily Thunderstorm on Bibin irlantilainen täti ja myös noita. Hänen miehensä on Partick Thunderstorm, jolla ei ole taikavoimia. Heidän tyttärellään Margiella oli ensin riitoja Bibin kanssa, mutta kun Bibi sai selville heidän linnansa taloudelliset ongelmat, hän ryhtyi auttamaan heitä ja ystävystyi Margien kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]