Biancaneve

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Biancaneve Oy
Biancaneve logo-se-4.jpg
Tunnuslause Yksilölliset ja näyttävät asut urheiluun ja esiintymiseen
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2006
Toimitusjohtaja Elina Loueranta
Kotipaikka Suomi Tampere, Suomi
Toimiala Muoti
Tuotteet Vaatteiden suunnittelu ja valmistus
Kotisivu biancaneve.fi

Biancaneve Oy on suomalainen vaatetusalan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa urheiluvaatteita sekä esiintymisasuja.[1]

Yritys tuli tunnetuksi alun perin taitoluisteluasujen valmistajana, joita se on valmistanut esimerkiksi Kiira Korvelle [1], Laura Lepistölle [2] ja Marigold Ice Unitylle[3] sekä Nelosen Dancing on Ice-ohjelmaan [4].

Nykyään Biancaneve valmistaa paljon kilpailuasuja myös fitness-urheilijoille ja on Suomen suurinlähde? fitness-bikinivalmistaja. Myös monien muiden lajien edustajat käyttävät yrityksen valmistamia esiintymisasuja, kuten esimerkiksi Jokerien KHL-Cheerleaderit [5].

Vuosien varrella Biancaneve on valmistanut asuja myös esimerkiksi Linnanjuhliin, joissa luomuksia on nähty mm. Kiira Korven [6], Laura Lepistön ja Satu Taiveahon [7] päällä. Lisäksi yritys on valmistanut asukokonaisuudet Miss Universe kilpailuun Viivi Pumpasellelähde?, Sara Chafakille [8] ja Lotta Hintsalle [9].

Syksyllä 2013 Biancaneve julkaisi naisille suunnatun Bfit-urheiluvaatemalliston Nordic Fitness Expossa. Malliston tuotteita myydään tällä hetkellä kivijalkamyymälöissä Suomessa, Virossa ja Venäjällä sekä EU:n laajuisesti englanninkielisen verkkokaupan kautta [10].

Huhtikuussa 2014 Biancaneve osallistui Saksassa järjestettyihin FIBO-kuntoilu- ja terveysmessuihin osana Suomen Team Finland -osastoa [11].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]