Bezzerwizzer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bezzerwizzer
Suunnittelija Jesper Bülow
Julkaisija Bezzerwizzer Nordic Aps
Julkaisuvuosi 2006 (Suomessa 2010)
Pelaajia 2-4 joukkuetta tai henkilöä
Ikäsuositus 15+
Pelin kesto 45 min
Strategisuus Keskitasoa

BoardGameGeek

Bezzerwizzer on tietokilpailulautapeli, jossa tarvitaan sekä tietoa että taktiikkaa. Pelin kehitti tanskalainen Jesper Bülow vuonna 2006, ja sen suomalainen versio julkaistiin lokakuussa 2010. Pelin nimi juontaa juurensa saksan kielen sanasta ”besserwisser”, joka tarkoittaa kaikkitietävää.

Bezzerwizzer sisältää 5000 kysymystä 20 eri kategoriasta. Pelaajat nostavat neljä kategoriaa kerrallaan, joihin kaikkiin heidän tulee vastata. Kysymysten järjestyksen pelaajat voivat valita itse ja pisteitä saa kysymysten järjestyksen mukaan yhdestä neljään. Tässä pelissä on hyvä olla aktiivinen besserwisser ja sotkea toisten peliä vastaamalla heidän kysymyksiin tai vaihtamalla vastapelaajien kysymyskategorioita tai – järjestystä. Peliä voi pelata 2-4 henkilöä tai joukkuetta.

Peli on lanseerattu aiemmin Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Englannissa, Saksassa ja USA:ssa. Ruotsissa peli on nimitetty ”Vuoden Aikuistenpeli 2009”. Pelin kotimaassaan saavuttuman suosion myötä on amerikkalainen lelu- ja pelijätti Mattel hankkinut itselleen lisenssin pelin tuottamiseen Pohjoismaiden ulkopuolella.