Bernd Förster

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bernhard "Bernd" Georg Josef Förster (s. 3. toukokuuta 1956 Mosbach Länsi-Saksa) on aktiiviuransa jo lopettanut saksalainen jalkapalloilija. Hän oli aktiiviuransa ajan pelipaikaltaan puolustaja. Myös hänen nuorempi veljensä, Karlheinz Förster, on entinen saksalainen jalkapalloilija, joka niin ikään oli pelipaikaltaan puolustaja.

Ura seurajoukkueessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalkapallon pelaamisen Förster aloitti SV Waldhof Mannheimin riveissä. Juniortivuosiensa jälkeen hän edusti seuraa myös 16 edustusjoukkueen ottelussa. Aikuisten tasolla Dietz pelasi vuosien 1974-1986 aikana myös FC Bayern Münchenin (8 ottelua), 1. FC Saarbrückenin (61 ottelua, 5 maalia) ja VfB Stuttgartin (222 ottelua, 20 maalia) riveissä.

Seurajoukkuetasolla hän saavutti Mestarien liigan voiton kahdesti sekä Intercontinental Cupin voiton ja Saksan cupin voiton kertaalleen.

Ura maajoukkueessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maajoukkuetasolla Förster edusti Länsi-Saksan jalkapallomaajoukkuetta vuosien 1979-1984 aikana kaikkiaan 33 ottelussa onnistumatta pelaamissaan otteluissa maalinteossa. Hän oli mukana myös maan edustusmiehistössä vuosien 1980 ja 1984 EM-kilpailuissa sekä vuoden 1982 MM-kilpailuissa.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Bernd Förster