Berberihevonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Berberiratsastajia Algeriassa.

Berberihevonen on peräisin esihistorialliselta ajalta ja sillä on ollut suuri vaikutus hevosrotuihinkenen mukaan?. Berberihevosista polveutuvat andalusianhevoset ovat monen hienon hevosrodun esivanhempia.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Berberihevosen risti on jyrkkä, häntä on matalalle kiinnittynyt ja pää on karkeatekoinen joka viittaa alkukantaisiin hevosrotuihin. Berberihevonen on kuitenkin hyvin kestävä ja sisukas. Berberihevonen on myös hyvin ketterä ja nopea lyhyillä matkoilla. Se on myös helppohoitoinen ja hyvä yleisratsu. Säkäkorkeus noin 147-157cm

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Berberihevoset ovat kotoisin Marokosta. Oletetaan että tämä rotu on polveutunut jääkauden paenneista villihevosryhmistä. Jos tämä on totta, tämä rotu on ainakin yhtä vanha kuin toinen esihistoriallinen rotu, arabianhevonen. Teorioita on myös siitä, että berberihevonen olisi jossain vaiheessa risteytyneet arabianhevosen kanssa, mutta berberihevosesta ei löydy juuri mitään arabialaishevosen piirteitä. Nykyään berberihevonen on hienostuneempi kuin varhaiset berberit, jotka veivät berberiratsumiehiä muslimien pyhään sotaan. Berberihevosen alkuperästä ei tiedetä paljon, mutta berberihevosen ja arabianhevosen väliltä löytyy paljon eroa.