Belt Railway of Chicago

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
BRC:n veturi ALCO C424 vetotyössä Cicerossa, Illinoisissa.

Belt Railway of Chicago (AAR-lyhenne: BRC) on yhdysvalloissa Illinoisin osavaltiossa toimiva Class II -luokan rautatieyhtiö. Yhtiön toimenkuvana on toimia välikätenä Chicagoon saapuvien eri rautatieyhtiöiden välillä hoitamalla näiden keskinäisiä vaihtotöitä. Asiakkaina ovat mm. CSX Transportation, Union Pacific, Norfolk Southern, BNSF Railway, Canadian National, Canadian Pacific, Indiana Harbor Belt, Iowa, Chicago & Eastern, Iowa Interstate, Chicago South Shore & South Bend, Indiana Rail Road, Wisconsin & Southern, South Chicago & Indiana Harbor, Chicago Rail Link sekä eräitä pienempiä rautatieyhtiöitä.

Yhtiöllä on noin 45 kilometriä päärataa ja noin 500 kilometriä sivuraiteita ja ratapiharaiteita. Toiminta keskittyy pääasiassa Clearing Yard -järjestelyratapihalle, joka on Chicagon alueen vilkkaimpia ratapihoja. Siellä käsitellään päivittäin 40–50 junaa, noin 8 400 tavaravaunua. Ratapiha on noin 9 kilometriä pitkä ja kattaa noin 3,2 neliökilometrin alueen. Se koostuu kuudesta eri osasta, mm. kahdesta ympäri vuorokauden toimivasta automatisoidusta laskumäestä.

Yhtiöllä on noin 520 työntekijää sekä mm. omat poliisivoimat.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.