Battlestations: Pacific

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battlestations: Pacific
Battlestations Pacific.jpg
Kehittäjä Eidos Hungary
Julkaisija Eidos Interactive
Jakelija Steam
Säveltäjä Richard Jacques
Pelisarja Battlestations
Julkaistu NA 12. toukokuuta 2009
PAL 15. toukokuuta 2009
Lajityyppi sotapeli
strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli
moninpeli
Alusta Xbox 360
Microsoft Windows
macOS
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Battlestations: Pacific on Eidos Hungaryn kehittämä ja Eidos Interactiven julkaisema strateginen sotapeli, joka sijoittuu toisen maailmansodan Tyynenmeren taisteluihin. Se julkaistiin toukokuussa 2009 Xbox 360:lle ja Windowsille, ja lokakuussa 2010 macOS:lle. Peli sisältää yksinpelikampanjan sekä verkkomoninpelin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaminen on samankaltaista kuin sarjan edellisessä pelissä, vuonna 2007 julkaistussa Battlestations: Midwayssa. Peliä pelataan ilma- ja merivoimien näkökulmasta. Lentokone- ja sota-alustyyppejä on useita, sisältäen muun muassa hävittäjiä, pommittajia, lentotukialuksia, taistelulaivoja ja risteilijöitä.

Pelin yksinpelikampanjaa on mahdollista pelata sekä Yhdysvaltojen että Japanin näkökulmasta. Yhdysvaltojen kampanja sijoittuu Tyynenmeren sodan käännekohdan, Midwayn taistelun jälkeisiin tapahtumiin, ja päättyy voittoon Okinawalla. Japanin kampanja alkaa hyökkäyksestä Pearl Harboriin, ja kertoo sodan vaihtoehtoisesta japanilaisten voitosta, jos Japani olisi ensin voittanut Midwayllä ja tämän jälkeen miehittänyt Hawaijin. Japanilaisten voitettua rauha solmitaan taistelulaiva Yamaton kannella San Franciscon lahdella, samaan tapaan kuin tosielämän tapahtumissa USS Missourin kannella Tokionlahdella.