Battlefield Heroes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battlefield Heroes
Pelin logo
Pelin logo
Kehittäjä Digital Illusions CE
Easy Studios[1][2]
Julkaisija Electronic Arts
Aeria Games[3]
Säveltäjä Marc Canham
Ian Livingstone
Pelisarja Battlefield
Pelimoottori Refractor 2 Engine
Julkaistu 25. kesäkuuta 2009
Lajityyppi kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 12Virheellinen PEGI-arvo
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto digitaalinen lataus
Vaatimukset
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Battlefield Heroes (BFH) oli alkujaan Digital Illusions CE:n, myöhemmin Easy Studiosin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema sarjakuvamainen kolmannen persoonan ammuntapeli, joka sijoittui toista maailmansotaa löyhästi kuvaavaan kuvitteelliseen ympäristöön. Peli julkaistiin kesällä 2009 ja on osa Battlefield-sarjaa.

Battlefield Heroes oli osittain ilmainen ja sitä rahoitettiin osittain pelin kotisivujen mainostuotoilla, joka teki siitä EA:n ensimmäisen mainosrahoitteisen pelin.[4] Pelissä oli tietokoneroolipeleille tyypillinen muokattava hahmojärjestelmä ja mahdollisuus pisteitä keräämällä saada ostettua hahmolle lisää varusteita. Uuden päivityksen myötä oikealla rahalla pystyi ostamaan taistelussa hyödyttäviä tavaroita, kuten parempia aseita.

Ammattilaistestaajat aloittivat pelin rajatun beetatestauksen 6. toukokuuta 2008. Suljettuun betaan lähetettiin useissa erissä vuoden 2009 alkupuolella kutsuja satunnaisille rekisteröityneille jäsenille. Kesäkuussa 2009 siirryttiin julkiseen beetatestaukseen, jolloin kaikki voivat rekisteröityä peliin.

Maaliskuussa 2011 EA ilmoitti pelin ylittäneen seitsemän miljoonan rekisteröidyn pelaajan rajan.[5] Tammikuussa 2012 rekisteröityjä pelaajia oli yli kymmenen miljoonaa.[6]

Huhtikuussa 2015 EA kertoi sulkevansa Battlefield Heroesin palvelimet 14. heinäkuuta 2015. Samalle he estivät uusien Heroes-tunnuksien luonnin sekä Play4Free Fundsien siirtämisen Heroes-tilille.[7][8]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruudun alareunassa näkyypelaajan energia ja ylhäällä joukkueiden pisteet.

Peli muistuttaa paljon muita Battlefield-sarjan pelejä sisältäen neljä eri pelimuotoa.

Team Deathmatch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat valtaavat lippupisteitä ja yrittävät tappaa vihollisia tulematta itse tapetuksi. Kentän alussa kummallakin joukkueella on 50 pistettä (Wicked Wake -kentässä 75). Tavoite on saada vastustajan pisteet nollille. Vastustajan pisteitä voi vähentää tappamalla vastustajia. Viholliset menettävät pisteitä sen mukaan kuinka monta lippua omalla joukkueella on hallussa. Kuoltuaan pelaajat syntyvät automaattisesti lähimmälle oman joukkueen hallussa olevalle lipulle. Oman joukkueen ajastin ei liiku, jos vihollinen hallitsee rakettia.

Hero of the Hill[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hero of the Hill (tai The V2 Vengance) pelimuodossa tarkoituksena on pitää hallussa lähtevää rakettia laukaisuun asti. Rakettia hallussapitämällä vähenee oman joukkieen ajastin ja pelin voittaa se joukkue joka saa oman ajastimen nollaan.

Capture the Flag[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lipunryöstössä tarkoituksena on varastaa vihollisen tukikohdassa oleva lippu ja kuljettaa se omaan tukikohtaan. Jos lipun ryöstäjä kuolee, lippu ei heti palaudu tukikohtaan, vaan sen voi ottaa toinen joukkueen jäsen. Rystöä ei voi suorittaa loppuun, jos oma lippu on varastettu. Kierroksen aikaraja on 10 minuuttia, tai siihen asti kun ensimmäinen joukkue saa ryöstettyä lipun kolme kertaa. Jos voittajaa ei näillä löydy ajoissa, verrataan onnistuneiden ryöstöjen määrää, jos nämäkin on tasoissa päättyy kierros tasapeliin.

Team Elimination[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eliminoinnissa (tai Last Team Standing) tavoite on tappaa vihollisjoukkue. Tässä pelimuodossa pelaajilla on vain yksi elämä, eli et voi syntyä uudelleen kesken kierroksen. Voittajaksi julistetaan joukkue joka voittaa kolme kierrosta. Muita tavoitteita ei ole kuin tappaa vastustajat.

Hahmoluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battlefield Heroesissa on kolme hahmoluokkaa. Kullakin luokalla on omat erikoiskykynsä. Lisäksi erityyppiset aseet erottavat hahmoluokat toisistaan. Kuitenkin kaikki luokat pystyvät käyttämään dynamiittia. Sotilas on konepistoolia käyttävä luokka. Erikoiskyvyillään hän voi muun muassa parantaa lähellä olevia ja heittää monta kranaattia samaan aikaan. Konekiväärimies käyttää nimensä mukaan epätarkkaa, mutta tehokasta kevytkonekivääriä. Lisäksi hän pystyy käyttämään sinkoa. Erikoiskyvyillään Gunner pystyy luomaan vahinkoa imevän kilven itsensä ja oman puoluelaisten ympärille, kohottamaan hetkellisesti juoksunopeuttaan tai parantamaan itsensä ”imemällä” vastustajan räjähteet. Kommandolla on suurta vahinkoa tuottava puukko sekä pitkän säteen kiikarikivääri. Erikoiskyvyillään kommando voi muun muassa tehdä itsensä näkymättömäksi, myrkyttää oman puukkonsa, kohottaa hetkellisesti juoksunopeuttaan savupilven ympäröimänä ja käyttää kiikarikivääriin korkeampaa vahinkoa Piercing fire abilityllä.

Erikoiskyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joka toinen tasonnousu aina korkeimpaan tasoon 30 asti, pelaaja saa yhden HeroPointsin (HP), joilla hän voi kehittää erikoiskykyjään (abilities). Erikoiskyvyt ovat sidoksissa hahmoluokkaan. Pelaaja saa valita kahden armeijan väliltä: Royal Army (Kuninkaallinen Armeija) tai National Army (Kansallinen Armeija). Kuten muutkin pelin osat, armeijat perustuvat hieman toiseen maailmansotaan. Royal Army on selkeästi inspiroitunut liittoutuneista ja National Army on saanut vaikutteensa lähes nimensä mukaisesti natsi-Saksan tyylistä. Kummankin armeijan välinen ero on ainoastaan pelaajien (Heroes) sekä kulkuneuvojen ulkonäkö. Pelissä on neljä kulkuneuvoa, joiden ulkonäöt riippuvat puolueesta: Jeeppi, panssarivaunu, ilmatorjuntatykki, maihinnousuvene, helikopteri ja lentokone.

P4F Funds ja ValorPoints[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusia vaatteita ja aseita voi ostaa hahmolleen Play4Free Fundseilla sekä ValorPointseilla (VP). Play4Free Fundseja (F) pitää ostaa oikealla rahalla esimerkiksi PayPalin kautta. ValorPointseja saa tapoista, kokemuspisteistä, lippukaappauksista, tasonnousuista ja tehtävien (missions) suorittamisesta. ValorPointeilla ostetaan väliaikaisia aseita ja asusteita, sekä kertakäyttöisiä käyttötavaroita kuten kulkuneuvojen korjaussarjoja ja pelaajan terveyden palauttavia esineitä. P4F Foundseilla voi ostaa pysyviä aseita ja asusteita.

Varastetut käyttäjätiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

26. kesäkuuta 2011 hakkeriryhmittymä LulzSec ilmoitti varastaneensa 550 000 pelaajan käyttäjätunnukset ja MD5-algoritmillä suojatut salasanat.[9] EA tarkensi, että LulzSec ei ole saanut käyttäjien sähköpostiosoitteita, tili- tai maksutietoja. Varkauden jälkeen pelin palvelimet olivat vuorokauden suljettuna tarkempien tutkimuksien johdosta. Kaikki tilit palautettiin ja salasanat pyydettiin vaihtamaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla.[10]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Easy Studios: Easy Homepage easystudios.se. 23.11.2011. Viitattu 25.8.2014. (englanniksi)
  2. Battlefield Heroes: Battlefield Heroes official forum thread battlefieldheroes.com. 23.11.2011. Arkistoitu 2.11.2013. Viitattu 25.8.2014. (englanniksi)
  3. Calif: EA and Aeria Games Team Up to Launch Battlefield Heroes on Aeria Games Network battlefieldheroes.aeriagames.com. 21.9.2011. Aeria Games. Arkistoitu 22.10.2012. Viitattu 25.8.2014. (englanniksi)
  4. EA pushes ad-backed video games news.bbc.co.uk. news.bbc.co.uk. Viitattu 18.8.2014. (englanniksi)
  5. Battlefield Heroes conscripts 7 million 8.3.2011. GameSopt.com: Brendan Sinclair. Viitattu 18.8.2014. (englanniksi)
  6. 10 Million Heroes! 17.1.2012. BattleFieldHeroes.com: "VitalBullet". Arkistoitu 19.8.2014. Viitattu 18.8.2014. (englanniksi)
  7. Patrick Söderlund: UPDATE ON A FEW OF OUR FREE-TO-PLAY PC GAMES ea.com. 15.4.2015. Viitattu 15.4.2015. (englanniksi)
  8. EA_Fixnow: War is over Heroes battlefieldheroes.com. 15.4.2015. Arkistoitu 19.6.2015. Viitattu 15.4.2015. (englanniksi)
  9. LulzSec Over, Release Battlefield Heroes Data 26.6.2011. rockpapershotgun.com: John Walker. Viitattu 18.8.2014. (englanniksi)
  10. Battlefield Heroes resumes service following LulzSec hack 27.6.2011. vg247.com: Debabrata Nath. Viitattu 18.8.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]