Battlefield 2: Modern Combat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battlefield 2: Modern Combat
Kehittäjä Digital Illusions CE
Julkaisija EA Games
Säveltäjä Rupert Gregson-Williams
Tobias Marberger
Pelisarja Battlefield
Pelimoottori RenderWare
Julkaistu PlayStation 2, Xbox
NA 24. lokakuuta 2005
EU 18. marraskuuta 2005
JP 26. tammikuuta 2006
Xbox 360
NA 11. huhtikuuta 2006
EU 13. huhtikuuta 2006
JP 27. huhtikuuta 2006
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: 13+
PEGI: 12+
Alusta PlayStation 2, Xbox, Xbox 360
Jakelumuoto DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Battlefield 2: Modern Combat on Digital Illusions CE:n kehittämä ja EA Gamesin julkaisema Battlefield-pelisarjaan kuuluva ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli on julkaistu PlayStation 2:lle, Xboxille ja Xbox 360:lle.

Peli on vastine Microsoft Windowsille julkaistulle Battlefield 2:lle. Ulkonäöltään ja aiheeltaan pelit ovat lähes samanlaiset, ja sotaa käydään Yhdysvaltojen, Kiinan, kuvitteellisen Lähi-idän koalition ja Euroopan unionin välillä. Yksinpelissä pelaaja taistelee Kazakstanin hallinnasta ohjaten vuorotellen Kiinan, Naton ja Euroopan joukkoja. Pelissä on yli 50 asetta sekä 30 maa-, meri- ja ilma-ajoneuvoa, kuten humvee ja UH-60 Black Hawk.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kampanja sisältää 20 tehtävää, joissa pelataan kullakin joukkueella (NATO, Kiina, EU). Kampanjassa ei pääse pelaamaan MEC-joukkueella. Tehtävissä pitää puolustaa tiettyjä paikkoja tietyssä ajassa, räjäyttää paikkoja ja kerätä tietoa. Yksinpelissä on tarkoitus kerätä tähtiä joilla saa paremman arvon ja avata erilaisia aseita eri sotilas tyypeille (Assault, Sniper, Engineer, Support, Special Ops), joilla kaikilla on omat erikoisuutensa. Tehtävät pitää suorittaa alusta loppuun, sillä kesken tehtävän ei voi tallentaa. Tehtävän päätyttyä tulee taulukko pisteistä ja bonuksista (kuten mitalit). Erilaisia tapoja hankkia tähtiä on tehdä hyvää tiimityötä, tehdä tehtävä mahdollimman nopeasti sekä mahdollisimman pienillä menetyksillä ja niin edelleen.

Challenge-moodi sisältää noin 20 tehtävää, joista kaikki eivät ole suoraan pelattavissa, vaan niitä pitää avata pääsemällä kampanjatehtäviä läpi. Challengessa on kolme erilaista tyyliä: Race (sotilaiden kuljettamista sekä tietyn radan ajamista ja ampumista), Hotswap (”hotswappailua”selvennä sotilaasta toiseen) ja Weapon (vihollisten tuhoamista). Challengen läpäisemisestä on ansaittavissa enintään kolme tähteä (kampanjassa kymmenen).

Yksinpelissä on myös muita boonuksia kuten tehtäviä, jotka sisältävät esimerkiksi tiettyjen asioiden tuhoamista ja mitalien keräämistä.

Verkkopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samassa verkkopelissä voi olla jopa 24 pelaajaa. Conquest-pelimuodossa osapuoli, jolla on vähemmän tukikohtia hallussaan, menettää jatkuvasti resurssipisteitä eli lippuja. Yksi pelin erä kestää noin 20 minuuttia tai siihen asti, että toisen osapuolen resurssipisteet ovat kuluneet loppuun. Capture the Flag eli lipunryöstö on pelimuoto, jossa toinen osapuoli yrittää saada pisteitä viemällä vihollisen lipun omaan tukikohtaan.

Verkkopelissä on kuitenkin havaittu muutamia bugeja (ns. glitchejä) eli ohjelmointivirheitä: joistakin seinistä pääsee läpi, ja palvelimet kaatuilevat itsestään. Pelaajat ovat oppineet hyödyntämään bugeja omiin tarkoituksiinsa. Joitakin bugeja on jälkeenpäin korjattu, esimerkiksi ”quickswitch”-bugi, joka mahdollisti esimerkiksi tarkkuuskiväärin ja haulikon käytön sarjatuliaseena. Nykyään pelin palvelimilla liikkuu myös hakkereita, jotka voivat hakkeroida toisen tilin tai klaanin lähettämällä tälle ystäväpyynnön sekä jäädyttää toisen pelaajan ruudun, jolloin on käynnistettävä uudelleen.

Pelin verkkopelaaminen Xboxilla loppui 15. huhtikuuta 2010[1] ja Xbox 360:lla 11. elokuuta 2011.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Joonas Rajaniemi: BF2: Modern Combatin peluu loppuu tänään Gaming.fi. 15.4.2010. Viitattu 5.10.2010.
  2. Battlefield 2142:n demon ja Battlefield 2 MC:n pelaaminen päättyy Gaming.fi. 18.7.2011. Viitattu 20.7.2011.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.