Bartholomew Kuma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bartholomew Kuma
Kuma.png
Ensiesiintyminen Mangaluku #233
Animejakso #151
Nimi japaniksi バーソロミュー・くま
Nimi englanniksi Bartholomew Kuma
Muita nimiä Tyranni
Ääninäyttelijä (Seiyu) Hideyuki Hori
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio 296,000,000 beliä (entinen)
Pirunmarja
Marja japaniksi Nikyu Nikyu no Mi
Marja englanniksi Paw Paw Fruit
Marja suomeksi Tassu Tassu Marja
Tyyppi Paramecia
Voima Syöjä saa tassut kämmeniinsä, joilla voi torjua/karkottaa mitä vain esim. ilmaa, hyökkäyksiä, ihmisiä tai jopa kipua.

Bartholomew Kuma (jap. バーソロミュー・くま) on kuvitteellinen hahmo, joka on kaapparilordi One Piece -nimisessä manga- ja anime-sarjassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kuma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuma näyttäytyi ensimmäisen kerran kaapparilordien kokouksessa, jossa päätettiin tehdä Marshall D. Teachista uusi kaapparilordi Sir Crocodilen tilalle. Kuten muidenkaan kaapparilordien kohdalla, Kuman historiasta ei ole kerrottu muuta, kuin että hän oli merirosvona todella pelätty "Tyranni".

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuma on todella kookas, suuri mies (kuten Gecko Moria), joka muistuttaa karhua. Hän kantaa raamattua ja pitää hanskoja. Kuma pukeutuu yleensä takkiin, jonka alun perin piti olla oranssin värinen mangassa, mutta animessa musta. Nykyään Oda on piirtänyt Kuman mustassa takissa. Takissa on tassukuvioita ja valkoisia raitoja, jotka muodostavat tähtäimen. Kuman housut ovat täynnä tassukuvioita, ja hänen hatussaan on pilkkuja ja karhun korvat. Hänen silmäpupilleja ei ole näkynyt kertaakaan ja hänellä myös ruskeat pitkät kiharahiukset.

Luonne ja suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa ei voi oikein päätellä kenen puolella Kuma on. Esim. hän päästi Olkihattupiraatit menemään Thriller Barkissa ja "pelasti" heidät kontra-amiraali Kizarun kynsistä. Vaikka on kaapparilordi niin hänen ei olisi pitänyt tehdä näin. Morian mukaan Kuma on "ainoa kaapparilordi, joka tottelee Maailmanhallitusta". Kumalla ei näytä olevan erityisiä suhteita muihin kaapparilordeihin tai Merivoimiin, mutta hän tuntee Luffyn isän Monkey D. Dragonin. Kuma on yksi mystinen hahmo sarjassa. Joskin sarjan edetessä huomataan että Kuma kuuluu Ivanovin kanssa Dragonin kapinallisiin, mutta hän on silti muuttunut koneeksi, samanlaiseksi kuin pacifistat. Syytä miksi hän on suostunut muokkaamaan itsestään tunteettoman ihmisaseen, ei tiedetä vielä.

Nykypäivä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bartholomew Kuma lähetettiin Thriller Barkiin Morian avuksi tuhoamaan Olkihattupiraatit. Moria ei suostunut tähän joten Kuma jää raportoimaan Thriller Barkista.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuma on syönyt pirunmarjan, joka antaa kyvyn torjua kaikkea. Marja on todella vahva esim. kun Kuma saapui Thriller Barkiin Perona yritti taistella tätä vastaan. Kumalle tämä oli pikku juttu ja kadotti Pelonan yhdellä käden huitasulla. Kuma on myös nopea, mikä voi johtua joko marjan voimista tai siitä että hän on "pacifista". Kuma on pacifista eli tavallaan kyborgi kuten Franky mutta voimakkaampi. Tämän "Pacifista-hankkeen" loi Merivoimien Dr. Vegapunk, joka keksi esim. myös sen että merikivi on yksi pirunmarjavoimien heikkous.