Barry Trotter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Barry Trotterit ovat yhdysvaltalaisen Michael Gerberin kirjoittamia parodioita J. K. Rowlingin kirjoittamista suosituista Harry Potter -kirjoista. Kirjoja on kolme ja ne on kaikki suomennettu. Gerberin kirjat sijoittuvat Pötymähkän velhokouluun, jonka oppilaasta – Barry Trotterista – kirjat kertovat.

Sarjan kirjat:

  1. Barry Trotter and the Shameless Parody, suom. Barry Trotter ja häpeämätön parodia (Kustannusosakeyhtiö Sammakko, 2005)
  2. Barry Trotter and the Unnecessary Sequel, suom. Barry Trotter ja tarpeeton jatko-osa
  3. Barry Trotter and the Dead Horse, suom. Barry Trotter ja Kuollut hevonen

Barry Trotter ja häpeämätön parodia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Parodian ensimmäisessä osassa velhokoulu Pötymähkän pihan on vallannut joukko tuhojaan tekeviä mäskejä. Koulun rehtori Alpo Bumblemore uskoo että koulun kuuluisimmasta oppilaasta Barry Trotterista tekeillä oleva elokuva vain pahentaisi tilannetta. Niinpä hän lähettää Barryn estämään elokuvan valmistumisen ystäviensä Lon Measleyn ja Ermine Cringerin kanssa, tai vaihtoehtona on erotus koulusta ja Barry joutuisi oikeaan työhön.

Barry Trotter ja tarpeeton jatko-osa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyt 38-vuotias Barry palaa Ermine vaimonsa kanssa Pötymähkään, jonne on menossa myös heidän poikansa, ensimmäistä vuotta koulussa aloitteleva Nigel. Rehtorille sattuvan oudon tapauksen johdosta Barrystä ja Erminestä tehdään koulun tilapäiset rehtorit. Vain hetken rehtorin virasta nautittuaan Barry huomaa saaneensa oudon nuorentumistaudin. Aluksi asia vaikuttaa loistavalta, mutta pian selviää se karmea tosi seikka, että ennen pitkää Barry saavuttaa nollan vuoden iän ja kuolee. Yhdessä Erminen kanssa he ryhtyvät keksimään parannuskeinoa. Ja kuka on salaperäinen kommandopipoon pukeutuva professori Mumbelmumbel?

Barry Trotter ja kuollut hevonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barryn nuorentumistauti saatiin pysäytettyä, mutta valitettavasti hän jäi yhdeksänvuotiaan näköiseksi. Niinpä Ermine passittaa miehensä tohtori Ritalin istunnoille. Hypnoosia käyttäen palataan Barryn menneisyyteen ja yritetään selvittää nuoruuden aikaisia traumoja jotka mahdollisesti estäisivät vanhentumisen

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Nimiluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutamia kirjassa esiintyviä nimiä (alkuperäinen vasemmalla):

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.