Badge-engineering

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Badge-engineering tai rebadging on termi, joka tarkoittaa autoteollisuudessa saman automallin markkinoimista kahdella tai useammalla nimellä. Samaa mallia voidaan myydä eri mallinimellä eri markkinoilla erinäisistä syistä, tai erillisten valmistajien sopimuksesta kokonaan toisenmerkkisenä kustannustehokkuuden vuoksi, sillä uuden automallin kehittäminen on aina kallista.[1]

Esimerkkejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saman konsernin sisällä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suuret autonvalmistajakonsernit, kuten esimerkiksi General Motors ja Volkswagen Group ovat myyneet samoja automalleja eri merkkisinä eri markkina-alueilla tai eri kuluttajaryhmiä varten. Esimerkiksi saksalaisen Opelin kehittämiä malleja on myyty Pohjois-Amerikassa Cadillac-, Chevrolet- ja Buick-merkkisinä.

Eri valmistajien välillä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erilliset valmistajat voivat kehittää yhteistyössä automalleja tai myydä toiselle valmistajalle oikeuden markkinoida kehittämäänsä mallia omalla merkillään. Yleensä tähän on syynä kustannustehokkuus, sillä uuden mallin kehittäminen on kallista, eikä välttämättä kannattavaa, jos myyntitavoite mallille ei ole kovin suuri. Käytäntö on yleinen varsinkin pienten autojen ja pakettiautojen markkinoilla, sillä autonvalmistajat eivät yleensä halua kohdistaa paljon resursseja kyseisten autoluokkien mallien suunnitteluun.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. What is badge engineering? Motoring. 5.11.2011. Viitattu 19.10.2019. (englanniksi)