Bélepsaaret

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bélepsaaret
Bélepsaarten sijainti Uudessa-Kaledoniassa
Bélepsaarten sijainti Uudessa-Kaledoniassa
Merialue Tyynimeri
Muita saaria Pottsaari, Artsaari
Pinta-ala 69,5[1] km²
Valtio
Valtio Ranska
Provinssi Province Nord
Territorio Uusi-Kaledonia
Väestö
Väkiluku 867
Asutuskeskukset Wala

Bélepsaaret on saariryhmä ja kunta Ranskalle kuuluvassa Uuden-Kaledonian erityisyhteisössä. Saariryhmän merkittävimmät saaret ovat Pottsaari ja Artsaari, ja lisäksi siihen kuuluu useita pienempiä saaria. Yhteensä saarten pinta-ala on noin 70 neliökilometriä. Saaret sijaitsevat Uuden-Kaledonian pääsaren Grande Terren koralliriutalla. Saarten suurin asutuskeskus on Wala Artsaarella.[2] Bélepsaaret sijaitsevat Province Nordissa, ja ne muodostavat oman kuntansa, jossa oli 867 asukasta vuoden 2019 väestönlaskennassa.[1] Vuoden 2014 väestönlaskennassa 99,6 prosenttia saarten asukkaista oli syntynyt Uudessa-Kaledoniassa ja 96,4 prosenttia saarelaisista määritteli itsensä kanakiksi.[3]

  1. a b Brinkhoff, Thomas: New Caledonia: Administrative Division citypopulation.de. Viitattu 2.9.2020. (saksaksi) (englanniksi)
  2. Bélep Islands britannica.com. Encyclopædia Britannica. Viitattu 2.9.2020. (englanniksi)
  3. Recensement de la population de 2014 – Population, ménages et logements par communes de Nouvelle Calédonie (xls) (taulukot P03 ja P09) isee.nc. ISEE. Viitattu 2.9.2020. (ranskaksi)
Tämä Tyynenmeren alueeseen tai Australiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.