Automaattisesti tunnistettu sarja

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Automaattisesti tunnistettu sarja(engl. serial presense detect) on automaattikseksi tehty tapa saada tietoa tietokoneen muistikamman asetuksista. Aikaisemmissa SIMM-muistikammoissa oli viisi pinniä, jotka sisälsivät tiedon muistikamman ajoituksista. 168 pinnisissä DIMM-muistikammoissa käytetään sarjamuotoista tunnistusta, ja ne kykenevät tarjoamaan paljon enemmän informaatiota.

Kun moderni tietokone käynnistetään, se suorittaa POST-testin. 1990-luvun puolivälin jälkeen testi on kyennyt kokeilemaan, onko laitteisto konfiguroitu oikein. SDP on muistin raudassa oleva ominaisuus, joka mahdollistaa tietokoneen tietää, mitä muistia koneeseen on asennettu ja onko se konfiguroitu oikein. Tämä ominaisuuden sisältävä piiri tuotiin osaksi JECED standardia ja Intel toi standardin osaksi sdram muistia.[1]

Jotta tietokone tukisi ATS:ää, JECED tarvitsee tiettyjä parametrejä alempaan 128 bittiseen muistilohkoon EEPROMin muistilohkossa. Nämä bitit sisältävät tiedot muistipiirin valmistajasta, ajoituksista, sarjanumerosta ja muista tarpeellisista tiedoista. Laitteet tunnistavat muistin automaattisesti näiden tietojen perusteella ja kykenevät käyttämään muistia ilman että käyttäjän tarvitsee vaikuttaa asiaan. Esimerkiksi SPD-data DRAM-moduulissa saattaa sisältää tietoa CAS-latenssista, jolloin tietokone osaa asettaa sen automaattisesti ilman, että käyttäjän tarvitsee asettaa sitä BIOSista.

SDP EEPROM:iin päästään käsiksi System Management Bus -väylän (SMBus) kautta. Tämä vähentää muistikammassa tarvittavien yhteyspinnien määrän kahteen: kellosignaaliin ja datasignaaliin. EEPROM jakaa maapinnit DRAM-piirien kanssa. Virtaa molemmille piireille jaetaan eri pinnien kautta. EPROMissa on myös kolme ylimääräistä pinniä: SA0-SA2. Emolevy käyttää SMBus-väylää myös muiden tietojen siirtoon: suorittimen lämpötilan seurantaan, virtalähteen syöttämän virran tasaisuuden mittamiseen, tuulettimien kierrosluvun seurantaan ja muihin vastaaviin tehtäviin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Serial presence detect
Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.