Aurora Borealis -malja

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Aurora Borealis-malja)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aurora Borealis -malja
Myönnetään Naisten Liigan pudotuspelien voittajajoukkueelle
Jaettu vuodesta 2011
Viimeisin voittaja HIFK

Aurora Borealis -malja on Suomen Jääkiekkoliiton Naisten Liigan pudotuspelien voittajalle, eli Suomen mestarille myöntämä kiertopalkinto.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Idean maljasta esitti Kanada-maljan innoittamana Kanadan Suomen-suurlähettiläs Christopher Shapardanov. Pokaaliprojektin rahoitettiin pääosin Kanadan suomalaisyhteisössä tehdyllä rahankeräyksellä ja Osuuspankin lahjoituksella. Pokaali lahjoitettiin Suomen Jääkiekkoliitolle 21. maaliskuuta 2011. Sen lahjoitti suurlähettiläs Shapardanov ja vastaanotti liiton puheenjohtaja Kalervo Kummola.[1]


Palkinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinto koostuu pokaalista ja sen jalustasta. Aurora Borealis -malja painaa 12 kilogrammaa, se on kokonaisuudessaan 67 senttimetriä korkea ja sen jalusta alaosastaan 39 cm leveä. Pokaali on hopealla päällystettyä metallia ja puinen jalusta vaahterasta. Jalustan päällä pokaalin jalkaa ympäröi labradoriittinen somiste. Maljan jalustaan ikuistetaan mestarijoukkueiden nimet ja voittovuodet. Palkintoa on valmistettu kaksi kappaletta, joista toinen on Jääkiekkomuseon kokoelmassa ja toinen luovutetaan mestarijoukkueelle. Palkinnot on valmistanut Awardco-yhtiö.[1] Maljan jalustassa on seuraava teksti suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ranskaksi:

»Myönnetty Suomen naisten jääkiekkomestareille Lahja Suomi-Kanada yhteisöiltä ja Kanadan Suomen suurlähettiläältä 2011»

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Pasi Mennander: Tästä pokaalista pelataan - 15 faktaa Aurora Borealis -maljasta 12.3.2013. Suomen Jääkiekkoliitto ry. Viitattu 25.5.2023.