Audiosurf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Audiosurf
Kehittäjä Dylan Fitterer
Julkaisija Valve Corporation
Jakelija Steam
Säveltäjä Pedro Camacho
Pelimoottori Quest3D
Julkaistu 15. helmikuuta 2008
Lajityyppi rytmipeli, pulmapeli
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 3
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto Steam ja Humble Store
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Audiosurf on Dylan Fittererin kehittämä rytmi- ja pulmapeli. Tavoitteena on kerätä radalta synkronoidusti musiikin kanssa tulevia palikoita. Peli julkaistiin ainoastaan Steamissa 15. helmikuuta 2008. Vuonna 2013 sille julkaistiin jatko-osa Audiosurf 2.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Audiosurfissa pelaaja ohjaa leijuvaa avaruusaluksen kaltaista alusta. Pelaaja liikuttaa alusta vasemmalle ja oikealle monilinjaista värikästä rataa, keräten samalla palikoita linjoilta. Alusta voi liikuttaa hiirellä, näppäimistöllä tai peliohjaimella.

Pelaaja voi valita melkein minkä tahansa DRM-vapaan musiikkitiedoston omasta musiikkikirjastosta tai kappaleen CD:ltä. Lisäksi, Audiosurfin mukana tulee The Orange Boxin pelien soundtrackit. Audiosurf Radio välilehdeltä voi pelata Audiosurf Overtunen ja monia itsenäisten artistejen kappaleita.

Pisteiden saaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tavoitteena on kerätä pisteitä keräämällä palikoita kolmen (tai enemmän) värilinjoissa. Mitä enemmän palikoita on linjassa, sitä enemmän pisteitä tulee. Kuumista väreistä kuten punainen ja keltainen saa enemmän pisteitä, kunnes taas viileistä väreistä kuten sininen ja magenta saa vähemmän pisteitä. Pelaajia myös palkitaan kappaleen lopuksi jos se on saavuttanut kappaleen päättyessä jotain. Tällaisia saavutuksia ovat esimerkiksi kappaleen lopettaminen ilman mitään jäljelle jääneitä palikoita ja kaikkien tietyn värin palikoiden kerääminen kappaleen aikana. Jokaisella kappaleella on eri tasoilla mitalit: pronssi, hopea ja kulta.

Kappaleen jälkeen pisteet lähetetään rankinglistalle mikäli pelaaja on tehnyt tunnukset. Pisteiden lisäksi listalle lähetetään kappaleen pituus ja radan ulkonäkö tarkistusta varten, jotta huijarit voidaan ilmoittaa pelissä olevalla toiminnolla.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on 16 hahmoa, jotka on jaettu kuuteen luokkaan.

  • Mono-hahmoilla on eri tavoite kuin muilla hahmoilla. Tehtävänä on kerätä kaikki palikat ja välttää harmaita palikoita. Mikäli kappaleen pystyy suorittamaan keräämättä harmaita palikoita, saa pisteistä 30 % bonuksen
  • Vegas voi sekoittaa kerätyt palikat menemällä sivuun hetkeeksi
  • Eraser voi pyyhkiä tietynväriset kerätyt palikat
  • Pointman voi kerätä palikoita pois myöhempää käyttöä varten
  • Pusher voi siirtää palikoita eri sarakkeelle kerätessä
  • Double Visionissa pelataan kahdella aluksella yhden sijaan

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.