Athanasía Aarniosuo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Athanasía Maria Aarniosuo (ent. Androutsopoulos, s. 1981) on vantaalainen taidegraafikko, taidehistorioitsija, taidejournalisti ja kuraattori. Hänet tunnetaan myös taiteilijanimillä Tessa Androutsopoulos ja Tessa Aarniosuo. Aarniosuo on opiskellut Helsingin yliopistossa taidehistoriaa ja Aberdeenin Gray's School of Artissa taidegrafiikkaa.

Aarniosuon töissä toistuva teema on kerronnallisuus. Teokset ovat tyypillisesti värikkäitä kuvasarjoja. Aarniosuo on työskennellyt taideresidensseissä Skotlannissa, Kanadassa, Suomessa, Liettuassa ja Kreikassa. Hän on osallistunut useaan ryhmänäyttelyyn, joita ovat muun muassa MUU ry:n ”Suoraan seinään”, Kappatos-gallerian ”Rooms2010” Ateenassa ja ”9th Lessedra World Art Print Annual 2010” Bulgarian Sofiassa. Aarniosuolla on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa, Kreikassa, Skotlannissa, Kanadassa ja Virossa. Aarniosuo on Suomen Taidegraafikot ry:n jäsen. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Designmuseossa, Visuaalisen taiteen keskus Framessa, Galleria Forum Boxissa, HIAP - Helsinki International Artist Programmessa, tuotantoyhtiö Kristallisilmässä ja Perpetuum Mobile ry:ssä koordinaattorina ja muissa tehtävissä.

Athanasía Aarniosuo syntyi Lappeenrannassa ja on asunut muun muassa Kreikassa, Suomessa ja Skotlannissa. Aarniosuo on naimisissa, ja hänellä on kaksi lasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]